Kokeile pihviisi sous vide -kypsennystä – saat täydellisen lopputuloksen
Ravintolatasoisen liha-aterian valmistaminen entistä helpompaa kotona, kun otat käyttöön sous vide -höyrykypsennystekniikan.
Ravintolatasoisen liha-aterian valmistaminen entistä helpompaa kotona, kun otat käyttöön sous vide -höyrykypsennystekniikan.
Maukas liha on sisältä mehukas ja ulkoa tasaisen rapeapintainen. Moni on varmasti saanut tällaisen täydellisen pihvin ravintolassa, mutta kotona lihan kypsentäminen tuottaa haasteita.
Tiesitkö, että ravintolakokkien täydellisen pihvin salaisuus on sous vide -menetelmä, jossa liha valmistetaan tyhjiöpakkauksessa vesihauteessa. Näin liha säilyttävää mehukkuutensa, eikä pihvistä tule purukumia.
AEG on tuonut markkinoille SteamPro-höyryuunin, jossa on ominaisuutena sous vide -kypsennys. AEG-uunissa sous vide -kypsennys tapahtuu höyryllä vesihautaan sijaan. Monimutkaisten aterioiden valmistaminen on entistä helpompaa kotona, kun käytössä on ammattilaisten suosima menetelmä.
Sous vide sopii hyvin lihan lisäksi kasvisten ja kalan valmistamiseen.
Höyryuuni auttaa lämpötilan hallinnassa
Oikean kypsennyslämpötilan valitseminen ei ole aina helppoa. SteamPro helpottaa ruoanvalmistamista, kun höyryuunin yhdistelmätoiminto laskee automaattisesti sopivan lämpötilan ja höyryn määrän.
– Pitkät kypsymisajat ja esimerkiksi sous vide -tyhjiöpakkausteknologia soveltuvat ennen kaikkea niille ruhonosille, joihin halutaan lisää mureutta, ravintola Olon omistaja ja ravintoloitsija Pekka Terävä kertoo.
SteamPro-höyryuunia hallitaan responsiivisella toimintavalitsemilla, jonka avulla säädetään muun muassa lämpötilaa ja valitaan erilaisia kypsennysmenetelmiä.
Raaka vai medium?
Sopiva lihan kypsyysaste riippuu omista mieltymyksistä. Kypsymistä seurataan paiston aikana lihan sisälämpöä mittaamalla.
AEG SteamPro-höyryuunissa paistolämpömittari on kiinteä osa uunia, mikä helpottaa kokkaamista. Tieto ruoan sisälämpötilasta välittyy uunille, joka antaa äänimerkin ja katkaisee automaattisesti kypsennyksen, kun toivottu kypsyys on saavutettu.
Mittarin vahtimisen sijaan aikaa säästyy vietettäväksi vieraiden kanssa.
– Sisälämpötila mitataan keskeltä lihan paksuinta kohtaa, Terävä muistuttaa.
Halutun sisälämpötilan voi määrittää SteamPro-höyryuunissa asteiden lisäksi myös toivottuna kypsyysasteena kuin ravintolassa ikään: sisälämpötilan perusteella uuni kypsentää ruoan tarkasti esimerkiksi mediumiksi.
Lue Pekka Terävän suositukset erilaisten lihojen kypsyysasteista.
Kommentit
Ostin Eskimo-tehtaanmyymälästä heidän uusinta uutta olevia höyrytyspusseja.Laitoin pussiin itse marinoimani porsaan ulkofilén,hunajamarinoituja punajuuria,rakuunalla maustettuja porkkanoita ja salottisipuleita.A´vot oli hyvää! Olen valmistanut etupäässä ruoat vuodesta 1996 alkaen Braun Multigourmet höyrykeittimellä.Ruokamme on todella terveellistä koska vihanneksista ei liukene keitinveteen vitamiinit,perunat ovat maukkaita kun niitä ei ”lilluta” vedessä,samoin esim. broilerin rintafilét ovat mehukkaita – niistä irtoaa rasvaa ns. alustarjottimelle.Lohifilé on todella mehukas kun höyrytän myös sen.Siihen laitan suolaa,tilliä ja vähän purjorenkaita päälle.Em. ”masinasta” en luopuisi mistään hinnasta.Niin,helppoa kuin heinän teko on riisipuuron valmistaminen höyrykeittimellä.Riisit+maito umpikoriin,se ”ritiläkoriin,ajastin tunniksi päälle,kuuluu kliks ja puuro on valmista.EI TARVITSE VAHTIA KIEHUUKO YLI VAI PALAAKO KATTILAN POHJAAN.- En tajua,miksei ihmiset osta em. laitetta.Moni luulee että sillä voi keittää vain kananmunat!-Äly hoi – kun se joskus jättää…
Kommentit
Näin sain ulkofileestä sisäfilettä erinomaista
Ostin Eskimo-tehtaanmyymälästä heidän uusinta uutta olevia höyrytyspusseja.Laitoin pussiin itse marinoimani porsaan ulkofilén,hunajamarinoituja punajuuria,rakuunalla maustettuja porkkanoita ja salottisipuleita.A´vot oli hyvää! Olen valmistanut etupäässä ruoat vuodesta 1996 alkaen Braun Multigourmet höyrykeittimellä.Ruokamme on todella terveellistä koska vihanneksista ei liukene keitinveteen vitamiinit,perunat ovat maukkaita kun niitä ei ”lilluta” vedessä,samoin esim. broilerin rintafilét ovat mehukkaita – niistä irtoaa rasvaa ns. alustarjottimelle.Lohifilé on todella mehukas kun höyrytän myös sen.Siihen laitan suolaa,tilliä ja vähän purjorenkaita päälle.Em. ”masinasta” en luopuisi mistään hinnasta.Niin,helppoa kuin heinän teko on riisipuuron valmistaminen höyrykeittimellä.Riisit+maito umpikoriin,se ”ritiläkoriin,ajastin tunniksi päälle,kuuluu kliks ja puuro on valmista.EI TARVITSE VAHTIA KIEHUUKO YLI VAI PALAAKO KATTILAN POHJAAN.- En tajua,miksei ihmiset osta em. laitetta.Moni luulee että sillä voi keittää vain kananmunat!-Äly hoi – kun se joskus jättää…
Ei ainakaan pidä käyttää tuotteen mainostamiseen Sirpa Rekolan pälpätystä, jossa hänen on pakko haukkua mahdolliset asiakkaat jo etukäteen; ” Moni luulee että sillä voi keittää vain kananmunat!-Äly hoi – kun se joskus jättää…”
Siksi on vaikea uskoa, että arvon rouva tietäisi mitään tosi hzvästä ruoanlaitosta.