Reseptit

Aasialaiset lohipyörykät

Aasilaiset lohipyörykät ovat eritäin rapeita japanilaisen panko-korppujauhojen ansiosta. Valmiit pyörykät tarjoillaan salaatin, jasmiiniriisin sekä chilikastikkeen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Aasialaiset lohipyörykät:

  • 400 g jauhettua lohta
  • 1 munan valkuainen
  • 1/2 –1 silputtua chiliä
  • 1 tl kalakastiketta
  • 1/2 dl silputtua korianteria
  • 2–3 rkl limettimehua
  • 1 tl raastettua limetinkuorta
  • 1/2 –1 tl suolaa
  • mustapippuria

Pinnalle

  • panko-korppujauhoja

Paistamiseen

  • 3 rkl neutraalia öljyä

Valmistusohje

Lohipyörykät tehdään helposti näin:

1. Vatkaa valkuaisen rakenne kevyesti rikki. Lisää mausteet ja jauhettu lohi. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan maustua jonkin aikaa. Paista koepyörykkä ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.

2. Muotoile taikinasta soikeita pyöryköitä ja kierittele ne pankojauhoissa. Kuumenna öljy pannulla ja paista pyörykät kypsiksi kohtalaisella lämmöllä.

3. Tarjoa jasmiiniriisin, salaatin ja chilikastikkeen kanssa.

Vinkit: Lohipyörykät syntyvät nopeasti, kun pyydät jauhamaan lohen valmiiksi jo kalatiskillä. Limetti tuo annokseen raikkautta, chili mukavaa potkua. Viimeisen silauksen antaa rapea kuorrute, jonka salaisuus piilee japanilaisessa karkearakenteisessa panko-korppujauhossa. Paista pannulla ensin koepyörykkä ja maistele maku mieleiseksesi.

Kokeile myös broileripyöryköitä, lammaspyöryköitä tai hauesta tehtyjä kalapullia

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyvät kasvispyörykät

X