Reseptit

Aasialaiset lohipyörykät

15.11.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

400 g jauhettua lohta
1 munan valkuainen
1/2 –1 silputtua chiliä
1 tl kalakastiketta
1/2 dl silputtua korianteria
2–3 rkl limettimehua
1 tl raastettua limetinkuorta
1/2 –1 tl suolaa
mustapippuria

Pinnalle

panko-korppujauhoja

Paistamiseen

3 rkl neutraalia öljyä

Valmistusohje

Aasialaiset lohipullat voi tehdä pyöreiksi tai soikeiksi. Rapean pinnan salaisuus on japanilaisissa panko-korppujauhoissa.

1. Vatkaa valkuaisen rakenne kevyesti rikki. Lisää mausteet ja jauhettu lohi. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan maustua jonkin aikaa. Paista koepyörykkä ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.

2. Muotoile taikinasta soikeita pyöryköitä ja kierittele ne pankojauhoissa. Kuumenna öljy pannulla ja paista pyörykät kypsiksi kohtalaisella lämmöllä.

3. Tarjoa jasmiiniriisin, salaatin ja chilikastikkeen kanssa.

Kokeile myös näitä pyöryköitä:

Broileripyörykät
Lammaspyörykät
Kalapullat hauesta
Kotiliesi.fi: Kasvispyörykät

Julkaistu aiemmin

Lehden logo