Bataattiranskalaiset
Bataattiranskalaiset syntyvät kätevästi uunissa. Paahda ranskiksia riittävän pitkään, jotta niistä tulee rapeita.
Ainekset
Bataattiranskalaiset
- 2 keskikokoista bataattia
- 2 rkl maizenaa tai ohrakasta
- 1–2 tl sormisuolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- (1/2 tl savupaprikajauhetta)
- 3 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Bataattiranskalaiset – näin helposti ne tehdään
1. Bataattiranskalaiset syntyvät helposti. Kuori bataatti halutessasi ja leikkaa se pitkiksi, reilun sentin paksuisiksi tikuiksi ranskanperunoiden tapaan.
2. Pane bataattiranskalaiset kulhoon, lisää tärkkelys ja mausteet. Sekoita. Kääntele öljy joukkoon.
3. Levitä bataatit väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä bataattiranskalaiset tarvittaessa kahdessa erässä, jotta ne säilyttävät rapeutensa. Paista bataattiranskiksia 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Käännä bataattiranskalaiset lastalla ja kypsennä edelleen noin 10 minuuttia.
Lisää ruokia trendikkäästä bataatista:
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet täytetyt uunibataatit
Kommentit
Mauno älä viitti, laita ne ranut vaan väljästi niinku ohojeessa lukkoo ni myö sano et tulloo hyvvii
Kommentit
Lötköjä tuli aika huono ohje :((
Mauno älä viitti, laita ne ranut vaan väljästi niinku ohojeessa lukkoo ni myö sano et tulloo hyvvii
Samaa mieltä. Lötköpötköjä. Tai rapeutuuhan ne, kun tarpeeksi kauan pitää uunissa.
Mielestäni hyvä ohje. Kiitos. Leivinjauhetta voi kokeilla rapeuden lisäämiseksi. Pitää vain uskaltaa laittaa reilusti, n. 1/3 osa jauhojen määrästä.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous