Reseptit

Grillattua ahventa ja punajuuripyttipannua

Grillattu ahven on kesäruokaa parhaimmillaan. Tarjoa grillatut ahvenfileet esimerkiksi punajuuripyttipannun tai raikkaan perunasalaatin kanssa..

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu ahven

  • 8-10 kpl ruodotonta ahvenfileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • voita

Punajuuripyttipannu

  • 4-6 kpl keskikokoista punajuurta
  • 2 kpl sipulia
  • 1 kpl suolakurkku
  • 4 kpl perunaa
  • 2 rkl kaprista
  • pieni puntti silputtua ruohosipulia
  • 2 dl valkoviiniä
  • valkopippuria

Sinappismetana

  • 1 rkl Dijon-sinappia (karkeaa)
  • 1 1/2 dl smetanaa

Valmistusohje

Grillattu ahven ja punajuuripyttipannu tehdään näin:

Grillattu ahven kaipaa mausteekseen vain suolaa ja valkopippuria. Voi takaa kalan mehevyyden grillauksen aikana.

1. Sivele maustettujen ahvenfileiden päälle ohuelti pehmeää voita ja grillaa ahvenfileitä muutama minuutti noin 220 asteisessa uunissa grillivastuksilla tai paista kevyesti pannulla.

2. Tarjoa ahvenfileet punajuuripyttipannun tai vihreän perunasalaatin kanssa. Koristele annos tuoreilla yrteillä.

Punajuuripyttipannu

Keitä punajuuret ja perunat kuorineen lähes kypsiksi. Silppua sipuli, kuori ja kuutioi punajuuret ja perunat. Kuullota vähässä voissa kattilassa. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa kypsäksi.

Lisää kuutioitu kurkku, kapris ja ruohosipuli. Mausta valkopippurilla ja tarkista suola. Nosta grillatut ahvenfileet pyttipannun päälle. Sekoita smetana ja dijon-sinappi ja tarjoa se kastikkeena.

Saatat pitää myös kesäisistä paistetuista ahvenfileistä ja keitetyistä uusista perunoista tai yrtti-sitrustäytteisistä kokonaisista grilliahvenista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat ahvenreseptit x 8

 

X