Hedelmäinen amaranttipuuro

Hedelmäinen amaranttipuuro 

4 annosta
30-60 min
Helppo

Ainekset

5 dl vettä
1 1/2 dl kuorittuja kokonaisia amarantinjyviä
1/2 tl suolaa
3/4 dl pilkottuja kuivattuja hedelmiä tai marjoja

Valmistusohje

Amarantti oli muinaisten atsteekkien jokapäiväistä ruokaa. Se on pienijyväistä viljaa, joka sisältää runsaasti kalsiumia, kaliumia, sinkkiä, foolihappoa, rautaa ja kuitua. Amaranttia voi ostaa luontaistuotekaupoista ja siitä saa vielä paremman makuista, kun hyvät paahtaa ennen kypsennystä. Tässä hedelmäisen amaranttipuuron ohje.

1. Mittaa vesi, amarantinjyvät, suola ja kuivatut hedelmät kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. 

2. Anna puuron hautua kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Tarjoa puuro kanelin ja rasvattoman maidon kera.

 

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:

Avainsanat