Ihmissuhteet

Kotiliesi: Läheiset näyttelijät Kiti Kokkonen ja Janne Kataja ovat kuin sisko ja veli – ”Vaimo oli varmaan vain helpottunut”

Kotilieden haastattelussa Kiti Kokkonen ja Janne Kataja kertovat ystävyydestään, jota he ylläpitävät pitkillä yöllisillä puhelinkeskusteluilla.

Teksti:
Milla Puustinen
Kuvat:
Annan arkisto

Kiti Kokkonen ja Janne Kataja ovat olleet ystäviä viidentoista vuoden ajan.

Kotilieden haastattelussa Kiti Kokkonen ja Janne Kataja kertovat ystävyydestään, jota he ylläpitävät pitkillä yöllisillä puhelinkeskusteluilla.

Uusimman Kotiliesi-lehden haastattelussa näyttelijät Kiti Kokkonen, 49, ja Janne Kataja, 44, kertovat, että heidän ystävyytensä sai alkunsa Spede ja kumppanit -näytelmästä vuonna 2008. Tuolloin he tapasivat toisensa ensi kerran kasvokkain.

”Ajattelin, että onpas valloittava ihminen. Mua naurattivat Kitin jutut. Hänen seurassaan oli helppo olla oma itsensä. Sellainen ei ole itsestään selvää”, Janne kertoo haastattelussa.

Ystävyyden syntyyn myös vaikutti se, että Janne esitti näytelmässä Kitin isää, ohjaaja, teatteriohjaaja Ere Kokkosta, joka oli käsikirjoittanut esityksen.

”Kun isä kertoi, ketä hän oli ajatellut esittämään itseään, olin aluksi, että mitä ihmettä! Olin yllättynyt vaikkei minulla ollut Jannesta huonoa kuvaa. Kun sitten tapasimme, Janne teki ison vaikutuksen: miten fiksu, sydämeltään viisas ja karismaattinen tyyppi”, Kiti kertoo.

Ystävyys syveni nopeasti, ja alusta asti Kiti ja Janne tunsivat toisiaan kohtaan sisaruksellista lämpöä. Nyt viisitoista vuotta myöhemmin ystävykset Kiti ja Janne jakavat yhteisen huumorin, hengellisyyden ja tautikammon.

Ystävyyttä he hoitavat pitkissä yöllisissä puheluissa, jotka kestävät usein monta tuntia. Kitin puoliso, muusikko Olavi Tikka on jo tottunut ystävysten yhteydenpitoon, ettei se häntä häiritse.

”Kun olin naimisissa, vaimoani eivät puhelumme vaivanneet. Hän oli varmaan vain helpottunut, että mulla oli juttukaveri”, Janne sanoo Kotiliedessä.

Illat ja yöt sopivat hyvin yhteydenpitoon, sillä molempien päivät kuluvat töiden parissa. Yöllä ystävyksillä on aikaa jutella tulevista hankkeista ja hyvistä sketseistä, purkaa yrittäjän paineita, uskoutua murheista tai heidän sanoin puhua ”höpöhöpöjuttuja”.

”Minulla on paljon kavereita, mutta sydänystäviä vain muutama. Janne on heistä yksi”, Kiti kertoo Kotilieden haastattelussa.

Ystävysten keskinäinen luottamus on hyvin syvää, ja luottamuksen ansaitsemisen sijaan se on annettu toiselle.

”Kun on tämmönen sisar-veli-yhteys, niin siinä luottamus annetaan. Sitä me ollaan myös vaalittu”, Janne sanoo Kotiliedessä.

Lue Kiti Kokkosen ja Janne Katajan koko haastattelu Kotilieden verkosta tai Kotiliesi-lehdestä 04/2024!

X