Kantarellipikkelssi
Kantarellipikkelssi kantaa keltaisen kaunottaren nimeä, eikä turhaan.
Ainekset
- 1 l pieniä kantarelleja
- 1/2 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl merisuolaa
- 1 1/2 dl vettä
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 2 laakerinlehteä
- 5 neilikkaa
- (kruunutilliä)
Valmistusohje
Keltainen kaunotar. Pikkelöidyt pikkukantarellit säilyvät hyvin talven yli. Säilö kantarellit kerta-annoksina pieniin lasipurkkeihin.
1. Ryöppää huolellisesti puhdistetut sienet kiehuvassa vedessä.
2. Pane sienet pieniin, puhtaisiin lasipurkkeihin.
3. Mittaa liemiainekset kattilaan mausteiden kanssa. Anna liemen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Kaada liemi kantarellien päälle. Lisää purkkeihin halutessasi kruunutillin kukintoja.
4. Sulje tölkit ja säilytä jääkaapissa. Sienet ovat valmiita syötäviksi viikon kuluttua, mutta säilyvät jääkaapissa talven yli.
Katso myös:
Kantarelleilla täytetty uunisiika, Ruoka.fi
Kantarelli-kasvispannu, Ruoka.fi
Kantarellifocaccia, Kotiliesi.fi
Kommentit
Kuinka pitkään ryöpättävä pikkuisia kanttarelleja jotta pikkelssi säilyy talven yli?
Kommentit
Kuinka pitkään ryöpättävä pikkuisia kanttarelleja jotta pikkelssi säilyy talven yli?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous