Reseptit

Kantarellipikkelssi

Kantarellipikkelssi kantaa keltaisen kaunottaren nimeä, eikä turhaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Riikka Hurri/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l pieniä kantarelleja
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 neilikkaa
  • (kruunutilliä)

Valmistusohje

Keltainen kaunotar. Pikkelöidyt pikkukantarellit säilyvät hyvin talven yli. Säilö kantarellit kerta-annoksina pieniin lasipurkkeihin.

1. Ryöppää huolellisesti puhdistetut sienet kiehuvassa vedessä.

2. Pane sienet pieniin, puhtaisiin lasipurkkeihin.

3. Mittaa liemiainekset kattilaan mausteiden kanssa. Anna liemen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Kaada liemi kantarellien päälle. Lisää purkkeihin halutessasi kruunutillin kukintoja.

4. Sulje tölkit ja säilytä jääkaapissa. Sienet ovat valmiita syötäviksi viikon kuluttua, mutta säilyvät jääkaapissa talven yli.

Katso myös:

Kantarelleilla täytetty uunisiika, Ruoka.fi

Kantarelli-kasvispannu, Ruoka.fi

Kantarellifocaccia, Kotiliesi.fi

X