Kasvis-fetapihvit

Kasvis-fetapihvit 

yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

1 prk (280 g) kikherneitä
3 dl suikaloitua kaalia
1-2 porkkanaa
1 dl kaurahiutaleita
0.5 dl jogurttia
1 rkl perunajauhoja
2 isoa kananmunaa
1 tl juustokuminaa
puolen sitruunan mehu
0.5 dl seesaminsiemeniä
100 g murennettua fetaa
0.5 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria

Valmistusohje

Kasviksista ja purkillisesta kikherneitä syntyy kerralla tusinan verran herkullisia kasvis-fetapihvejä. Ylimääräiset pihvit voi hyvin pakastaa.

Huuhdo kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi, raasta porkkanat. Jauha kikherneet monitoimikoneessa. Sekoita kaurahiutaleet ja perunajauhot jogurttiin, lisää sitruunamehu ja munat. Lisää seos kasvisten ja jauhettujen kikherneiden joukkoon. Lisää seesaminsiemenet ja mausteet. Murusta feta ja sekoita taikinaan. Anna seoksen tekeytyä ja maustua jonkin aikaa.

Kuumenna ohukaispannun koloissa tilkka öljyä. Lisää reilu lusikallinen taikinaa ja paista pihvit keskilämmöllä kauniin ruskeiksi.
Tarjoa esimerkiksi raejuustotomaattilisukkeen ja tilli-etikkakurkkujen kanssa.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat