Lammascarpaccio ja vuohenjuustokastike
Pehmeä vuohenjuustokastike täydentää karitsan ulkofileestä valmistetun lammascarpaccion. Tarjoa lisänä fenkoli-rucolasalaattia.
Ainekset
Lammascarpaccio
- 300-400 g karitsan ulkofileetä
- 1 rkl voi-oliiviöljyseosta
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 tl silputtua rosmariinia
- 2 rkl pieniä kapriksia
- 2-3 rkl parmesaanilastuja
Kastike
- 125 g pehmeää vuohenjuustoa
- 1/2 dl ranskankermaa
- 1/2 dl parmesaaniraastetta
- 1/2 tl worcesterkastiketta
- (1 pieni valkosipulinkynsi)
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- noin 2 rkl valkoviiniä tai maitoa
Valmistusohje
Lammascarpaccio valmistuu helposti näin:
1. Ota fileet puoleksi tunniksi huoneenlämpöön. Sido fileet halutessasi pyöreämmiksi lihanarulla.
2. Kuumenna öljy-voiseos kuumaksi valurautapannulla. Ruskista fileet hyvin nopeasti pinnaltaan ruskeiksi. Sisältä liha saa jäädä täysin punaiseksi. Nosta fileet lautaselle, mausta suolalla ja pippurilla. Kääri fileet kelmuun ja pane pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi. Liha saa jäätyä kokonaankin.
3. Sekoita kastikeainekset keskenään sähkövatkaimella. Ohenna kastike valkoviinillä tai maidolla.
4. Leikkaa kohmeinen lampaanliha läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet öljyllä sipaistulle vadille tai lautasille. Ripottele päälle kapriksia ja parmesaanilastuja.
Tarjoa lisänä kastiketta ja fenkoli-rucolasalaattia.
Vinkki: Kokeile myös porocarpacciota ja piparjuurikastiketta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet lohi-kuhacarpaccion
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous