Mangosalaatti inkiväärikastikkeella
Tällä reseptillä otat myös perheen pienimmät mukaan ruoanlaittoon. Ohjeissa työt jaetaan valmiiksi aikuisen ja lapsen kesken, joten reseptiä on helppo seurata.
Ainekset
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 sitruuna
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl vaaleaa seesamiöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 kypsä mango
- kulhollinen vihreitä salaattivihanneksia
Valmistusohje
Tässä salaatissa on vivahteita aasialaisesta keittiöstä. Lopputuloksena on aurinkoisten makujen sulava yhdistelmä. Resepti on Miikka Järvisen ja Maija Kosken Apukokki Maailmalla– kirjasta, jossa reseptit on suunniteltu yhdessä lasten kanssa tehtäviksi.
Aikuinen: Kuori inkivääri teelusikan koveralla puolella.
Apukokki: Raasta inkivääri raastimen hienolla terällä.
Aikuinen: Leikkaa sitruuna tukeviksi lohkoiksi ja kuori sekä hienonna valkosipulinkynsi.
Yhdessä: Puristakaa sitruunalohkoista mehu pieneen kulhoon.
Apukokki: Sekoita raastettu inkivääri ja valkosipulihakkelus sitruunamehun joukkoon.
Yhdessä: Mitatkaa kastikkeeseen seesamiöljy, suola ja mustapippuri.
Apukokki: Revi salaattivihannekset paloiksi isoon kulhoon. Laske päälle kylmää vettä ja huljuttele. Nostele sitten lävikköön valumaan.
Aikuinen: Kuori ja leikkaa mango ohuehkoiksi lohkoiksi.
Apukokki: Leikkaa mangolohkot ruokaveitsellä pieniksi paloiksi.
Yhdessä: Sekoittakaa salaatti, mangot ja kastike keskenään juuri ennen tarjoilua.
Katso myös:
Jättikatkarapuvartaat ja hedelmäsalaattia
Ananas-appelsiinisalaatti ja granaattiomenaa
Kotiliesi: Omenasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous