Puolukka-kaurakakku
Tämä pirteä puolukka-kaurakku sopii keventäjänkin ruokavalioon. Yhdessä palassa kakkua on vain 200 kcal. Nappaa helppo resepti talteen!
Ainekset
- 150 g rasiamargariinia
- 1 dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- ¾ dl kauralesettä
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1.5 dl puolukkasurvosta (kevyesti sokeroitua)
Päälle
- 2 dl puolukoita
- 0.5 dl kaurahiutaleita
- ¼ dl fariinisokeria
- 2 rkl rasia- tai pullomargariinia
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat sekä leseet ja jauhot, joihin mausteet ja leivinjauhe on sekoitettu.
2. Leivitä leivinpaperilla vuoratun (irtopohja)vuoan (halkaisija 20-24cm) pohjalle ohut kerros taikinaa, lisää päälle varovasti kerros puolukkasurvosta ja sen päälle loput taikinasta nokareina.
3. Ripottele puolukat päälle ja niille kaurahiutale-fariinisokeri-rasvaseos murusina.
4. Paista kakkua 180 asteessa 40-45 minuuttia, anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki: Kakun juhlavuutta lisää, jos tarjoat sen kanssa vaniljajäätelöä tai vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.
840 kJ (200 kcal) 1 pala
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous