Sitruspiirakka
Sitruspiirasten taikina ja marenki on tehty monitoimikoneella. Muistathan pestä ja kuivata sekoituskulhon hyvin ennen marengin valmistusta.
Ainekset
- 150 g voita tai margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 2 sitruunan mehu
- 2 appelsiinin mehu
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 3 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 2 rkl maissi- tai ohratärkkelystä
- 25 g voita
Marenki
- 3 valkuiasta
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
◆ Paloittele rasva monitoimikoneeseen. Lisää jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Pyöräytä seos murumaiseksi. Lisää vesi ja käynnistä kone muutamaksi sekunniksi. Painele taikina jauhotetuin sormin noin 23 cm:n kokoisen piirakkavuoan tai voideltujen pikkuvuokien pohjille ja reunoille. Pane pohja hetkeksi pakastimeen kovettumaan. Pese ja kuivaa monitoimikoneen kulho huolellisesti marengin valmistusta varten.
◆ Sekoita kaikki täyteainekset keskenään kattilassa. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Esikypsennä piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, pikkupiiraita 10 minuuttia. Levitä päälle kiisseli ja kypsennä edelleen noin 10 minuuttia.
◆ Pane valkuaiset monitoimikoneen kulhoon. Käytä vatkaamiseen vatkausterää. Anna koneen käydä, kunnes syntyy kuohkea vaahto. Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa kunnes marenki on kuohkeaa ja kiiltävää.
◆ Levitä, lusikoi tai pursota marenki piirakan pinnalle. Pane vielä hetkeksi uuniin, kunnes marenki ruskistuu sieltä täältä kauniisti.
Sitrukset raikastavat leivonnaiset:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous