Wallenbergin pihvit karitsanjauhelihasta

Wallenbergin pihvit karitsanjauhelihasta 

4 annosta
30-60 min
Keskitaso
Wallenbergin pihvit tehdään tällä kertaa karitsanjauhelihasta. Vaikka raaka-aine on helppo ja edullinen, pihvi on superherkullinen ja mehevä.

Ainekset

600 g karitsanjauhelihaa
3 kananmunan keltuaista
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl muskottipähkinää
ripaus maustepippuria
ripaus neilikkaa
1 1/2 tl suolaa
2 dl kuohukermaa
2 dl korppujauhoja
voita paistamiseen

Perunamuusi

1 kg jauhoisia perunoita
1 1/2 -2 dl kuumaa maitoa
2 rkl voita
suolaa

Lisäksi

400 g sulatettuja pakasteherneitä
1 rkl voita
1 rkl tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Valmista ensin perunamuusi. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Kaada keitinvesi pois. Vatkaa perunat tasaiseksi muusiksi sähkövatkaimella ja lisää pikkuhiljaa joukkoon kuumaa maitoa. Kun muusi on tasaista, lisää voi ja suolaa maun mukaan.

2. Valmista Wallenbergin pihvitaikina jääkaappikylmistä raaka-aineista. Sekoita jauhelihan joukkoon keltuaiset ja mausteet. Lisää taikinaan kerma ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen, esimerkiksi sähkövatkaimella.

3. Muotoile taikinasta kuusi reilun kokoista pihviä ja kääntele pihvit korppujauhoissa. Paista pihvit kypsiksi voissa kuumalla paistinpannulla niitä paiston aikana käännellen.

4. Kuumenna toisella pannulla yksi ruokalusikallinen voita ja lisää herneet. Kuumenna ja mausta timjamilla. Tarjoile pihvit muusin ja herneiden kera.

Jauhelihapihvejä moneen makuun:

wallenbergin pihvit riistasta

Wallenbergin pihvi riistasta

lampaanjauhelihapihvit ja uunijuurekset

Lampaan jauhelihapihvit ja uunijuurekset

Lindstromin_pihvit_hirvenlihasta

Lindströmin pihvit hirvenihasta

Kotiliesi.fi: Kreikkalaiset pannupihvit

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Raaka-aineet:

Avainsanat