3.5.2012

Lampaanjauhelihapihvit ja uunijuurekset

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Mehevät jauhelihapihvit valmistuvat vaihteeksi lampaanjauhelihasta. Tarjoa lisänä herkullisia uunijuureksia.

Ainekset

Juurekset:

4 perunaa
2-4 porkkanaa
2 punasipulia
½ mukulaselleriä
½ lanttua
1 kokonainen valkosipuli
öljyä
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria

pihvit:

1 dl korppujauhetta
1 dl vettä
1 dl kevytruokakermaa tai kasvisrasvavalmistetta
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
400 g lampaan paistijauhelihaa
1 muna
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl kuivattua rosmariinia
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria

täyte:

100 g salaatti- tai fetajuustoa
tuoretta rosmariinia tai timjamia

Valmistusohje

Kuori ja lohko perunat, porkkanat, punasipulit, mukulaselleri sekä lanttu. Kiehauta kokonainen valkosipuli, irrota kynnet ja kuori ne. Pane kaikki lohkotut kasvikset ja kokonaiset valkosipulinkynnet kulhoon. Lorauta öljyä joukkoon ja mausta aineet maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kumoa kasvikset leivinpaperin päälle uunipannuun tai suureen uunivuokaan.

Pane korppujauhe ja neste kulhoon. Anna turvota noin viisi minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää ne kulhoon. Lisää myös jauheliha, muna, raastettu sitruunankuori ja rosmariini. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Mausta taikina maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Tee taikinasta öljytyin käsin kahdeksan ohutta pihviä. Jaa juusto neljään osaan ja levitä se neljän pihvin päälle. Ripottele mausteeksi hienonnettua tuoretta timjamia tai rosmariinia. Nosta toiset pihvit päälle ja ummista reunat hyvin.

Nosta pihvit juuresten viereen ja kypsennä ruokaa 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Käännä pihvit kerran kypsentämisen puolivälissä.

Tarjoa lisänä raikasta salaattia.