
Vain viisi raaka-ainetta! Helppo kalacurry, lampaanlihalla täytetyt munakoisot ja sitruunainen uunibroileri ovat yksinkertaisia mutta juhlavia aterioita
Helppo kalacurry
250 g minitomaatteja
600 g fileoitua kalaa (kuhaa, siikaa tai lohta)
noin 2 rkl Massaman currytahnaa
1 prk 400 g kookosmaitoa
1 nippu korianteria
Lisäksi suolaa, sokeria, öljyä, riisiä
1. Nypi kalafileistä pois ruodot. Leikkaa filee parin sentin kokoisiksi paloiksi. Mausta palat suolalla.
2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Halkaise tomaatit ja mausta leikkauspinta ripauksella suolaa ja sokeria. Paahda tomaatteja 12 minuuttia.
3. Kuumenna paistokasarissa 1 rkl öljyä. Paista currytahnaa hetki sekoitelleen. Kaada kookosmaito kasariin. Kiehauta seos.
4. Lisää kalapalat kastikkeeseen. Hauduta 5 minuuttia.
5. Kääntele tomaatit varoen ruokaan. Lisää pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa curry riisin kanssa.

Valitse kaupasta pieniä tai keskikokoisia munakoisoja, joiden pinta on pinkeä ja kiiltävä. Nykyaikaiset munakoisolajikkeet ovat entisiä miedompia, joten niitä ei enää tarvitse itkettää suolan kanssa ennen ruoanvalmistusta.
Lampaanlihalla täytetyt munakoisot
2 munakoisoa
400 g lammasjauhelihaa
2 limettiä
1 purjo
2 dl paksua jogurttia
Lisäksi öljyä, suolaa, mustapippuria, chilihiutaleita, juustokuminaa, kanelia ja hunajaa
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puolita munakoisot pitkittäin. Ruuduta hedelmäliha siten, että kuori jää ehjäksi. Valuta munakoisoille öljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Paahda munakoisoja noin 35 minuuttia, kunnes hedelmäliha on pehmeää ja paahtunut pinnaltaan ruskeaksi.
3. Valmista täyte munakoisojen paahtuessa. Paista jauheliha pannulla. Lisää 1 tl suolaa, 1/4 tl chilihiutaleita, 1 tl juustokuminaa, 1/4 tl kanelia ja vähän hunajaa. Puserra päälle yhden limetin mehu. Kuumenna seos.
4. Halkaise purjo pitkittäin. Huuhdo hyvin. Silppua purjo ja paista rapeaksi öljyssä. Täytä munakoisot jauhelihalla ja purjosilpulla.
5. Tarjoa munakoisot jogurtin ja limettilohkojen kanssa.

Sitruunan, valkosipulin ja rosmariinin liitto on kiehtova. Tässä trio maustaa uuniperunapaistoksen välimerelliseen tapaan. Samassa uunissa kypsyvät myös mehukkaat broilerileikkeet.
Broileria provencelaisten perunoiden kera
600 g broilerin paistileikkeitä
800 g perunoita
5 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
2 rosmariininoksaa
lisäksi öljyä, suolaa, mustapippuria
1. Puolita broilerileikkeet. Sipaise leikkeet öljyllä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
2. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kuori ja viipaloi perunat.
3. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu talteen. Silppua rosmariinin neulaset.
4. Lado perunat kerroksittain valkosipulin, sitruunankuoriraasteen ja rosmariinin kanssa. Ripottele perunakerrosten väliin suolaa ja mustapippuria. Sekoita sitruunamehuun 1 rkl öljyä. Kaada seos perunoiden päälle. Kypsennä perunoita 30 minuuttia.
5. Ruskista broileripalat kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää broileripalat perunapaistoksen päälle ja jatka kypsennystä noin 20- 30 minuuttia kunnes broileri on kypsää.
Lisää ihania munakoisoruokia: Munakoiso-härkiskääryleet tomaattikastikkeessa ja marokkolainen munakoiso-tomaattisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous