hunajavoissa paistetut ruusukaalit
Mitä tänään ruoaksi?

Hunajavoissa paistetut ruusukaalit maistuvat makealta liharuokien kanssa

Syksy on kaalien kulta-aikaa. Söpöistä ruusukaaleista valmistuu mitä herkullisin liharuokien kaveri.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen
hunajavoissa paistetut ruusukaalit

Mikäli jo ruusukaalien mainitseminen saa suusi vetäytymään tahattomaan irvistykseen, anna pikku kaaleille vielä mahdollisuus, sillä oikein valmistettuna niihin saa rutkasti makua. Ruusukaalien käsittelyssä päteekin oikeastaan vain yksi sääntö: älä kypsennä niitä liikaa. Muutoin kaikki keinot ovat sallittuja: keitä, höyrytä, paahda tai paista, syö vaikka raakana.

Hunajavoissa paistetut ruusukaalit ovat vastustamattoman herkullista pikaruokaa. Pannulle lisätään esikeitettyjen ruusukaalien lisäksi nokare voita ja tuoreita salvianlehtiä sekä tilkka hunajaa. Kaaleja paistetaan, kunnes ne saavat väriä pintaansa, sillä juuri paahteinen pinta tuo kaalien aromin parhaiten esiin.

Hunajavoissa paistetut ruusukaalit sopivat erinomaisesti syksyisten liharuokien, kuten lammaspullien tai riistan lisukkeeksi.

Lisää herkkuja ruusukaalista:

Pekoni_ruusukaalipaistos

Pekoni-ruusukaalipaistos

yrttivoissa haudutetut ruusukaalit

Yrttivoissa haudutetut ruusukaalit

lämmin ruusukaali-kantarellisalaatti

Lämmin ruusukaali-kantarellisalaatti

Kotiliesi.fi: Paahdettu ruusukaalisalaatti ja saksanpähkinävoi

X