Ruoka

Nyt paistuu grillissä pizza!

Teksti:
Anna.fi

Joka kesä grilliin on pyrkimässä uusia tulokkaita perinteisten makkaroiden ja maissien rinnalle. Tämän vuoden ehdokas uudeksi grilliherkuksi on suomalaisten suosikkeihin jo entuudestaan lukeutuva pizza.

parmankinkkupizza

Pizzan paistaminen grillissä ei ole vaikeaa tai vaadi mitään erityisiä välineitä. Paistoalustaksi riittää vaikkapa kaksinkertainen folio. Pizzakiven nimeen vannovat voivat paistaa pizzansa rapeiksi kiven päällä myös grillissä. Folion päällä paistettaessa pitää muistaa voidella folion pinta öljyllä, jotta pizzapohja ei tartu siihen kiinni. Aloittelevan pizzan grillaajan kannattaa tehdä alkuun melko pieniä pizzoja, jolloin ne ovat helpompia käsitellä.

Grillin kannattaa antaa kuumentua ensin kunnolla, jonka jälkeen pizzan voi paistaa keskilämmöllä. Pizza paistetaan grillin kupu kiinni. Pohjaa paistetaan ensin kahdesta kolmeen minuuttia molemmin puolin ja vasta sitten lisätä mieleisiä täytteitä. Pizza on valmis nautittavaksi, kun juusto on sulanut. Grillaaminen antaa pizzalle ihanan maun ja rapean pohjan.

Ideoita pizzan täytteeksi:

  • Ilmakuivattua kinkkua
  • Rucolaa
  • Mozzarellaa
  • Kirsikkatomaatteja
  • Parmesania
  • Oliiveja

Katso myös Kesäpizzat-reseptistä innoitusta, niin pääset alkuun!

Kuva: Colourbox

Teksti: Emmi Toivonen

 

 

X