Pääsiäisen parhaat lammasreseptit
Vinkit

Pääsiäisen parhaat lammasreseptit: nyhtölammas, yrttikuorrutettu file ja mehevä paisti!

Oikein valmistettuna lammas on suussasulavan herkullinen pääsiäispöydän kruunu. Kokosimme yhteen hurmaavat lammasreseptit.
Teksti: Saara Kärki

Herkullinen lammasresepti on onnistuneen pääsiäisaterian salaisuus. Lampaan- ja karitsanlihan kysyntä on viime vuosina kasvanut, ja Suomestakin lammastiloja löytyy yhä enemmän.

Oikein valmistettuna lammas on mureaa ja maukasta ruokaa, joka sopii mainiosti juhlapöytään. Perinteisen lammaspaistin lisäksi lihan voi valmistaa ylikypsäksi, jolloin siitä saadaan nyhtölammasta. Erityisen murean aterian valmistat karitsanlihasta.

Yrttikuorrutteessa maistuu häivähdys pestoa

Herkullinen lammasfilee syntyy uunissa. Ohut yrttikuorrutus tuo makuun häivähdyksen pestoa. Lihan haluttu kypsyysaste vaikuttaa paistoaikaan. Jos haluat jättää lihan sisältä punaiseksi, jo kahdeksan minuuttia uunissa riittää. Tämä herkullinen lammas sopii oivasti pääsiäispöytään yhdessä valkosipuli-perunakakun kanssa.

Resepti: yrttikuorrutettua lammasta

yrttikuorrutettua lammasta, punaviinikastiketta ja valkosipuli-perunakakkua

Yrttikuorrute tuo tähän lammasreseptiin monipuoliset aromit.

Nyhtölammasresepti ja pita-leivät

Pääsiäisateria voi olla myös mutkaton ja maistuva. Pitkään kypsynyt nyhtölammas sopii mainiosti esimerkiksi pita-leipien väliin. Kokonaisuus kruunataan yrtti-jogurttikastikkeella. Jokainen ruokailija voi itse täyttää pita-leipänsä haluamillaan täytteillä.

Resepti: nyhtölammas

Tässä lammasreseptissä liha tarjotaan nyhdettynä. Kruunaa kokonaisuus kastikkeella ja kyytipojilla.

Perinteinen lammaspaisti kahvikastikkeella

Perinteisesti lammaspaistia on kutsuttu lampaanviuluksi. Kun ostat paistin valmiiksi käsiteltynä, säästyt kotona turhalta vaivalta.

Lammaspaisti syntyy uunissa melko vaivatta. Sen kruunaa kahvikastike, joka on monille yhtä oleellinen osa pääsiäistä kuin mämmi ja suklaamunat. Testaa ja nauti herkullisesta makuyhdistelmästä!

Resepti: lampaanpaisti ja kahvikastike

Lammaspaisti on juhlapöydän ehdoton kruunu.

Lue myös:

Marokkolainen lammas saa makunsa jugurtista

Pitkään muhinut lammaspata

Herkulliset karitsankyljykset

X