Perunasalaattia_ja_paahdettua_siikaa
Mitä tänään ruoaksi?

Pesto-perunasalaatti ja paahdettu siika tuovat kesän kielelle

Raikas ja kevyt kesäateria syntyy uusista perunoista ja paahdetusta siiasta.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen
Perunasalaattia_ja_paahdettua_siikaa

Varhaisperunat ovat ehkäpä kesän odotetuin herkku ja niistä valmistettu salaatti on mitä mainioin lisäke kevyesti paahdetulle siialle. Maukas salaatinkastike syntyy näppärästi pestosta, johon basilikan ja rucolan sijaan voi yhtä hyvin käyttää myös esimerkiksi tilliä.

Mausta siika suolalla ja pippurilla ja paahda se pannulla pikaisesti. Viimeistele annos vielä tirauksella sitruunamehua. Kun käytät edellispäivän aterialta ylijääneitä perunoita, ruoka on valmista alle puolessa tunnissa.

Lisää kesäherkkuja: 

siikasalaatti

Siikasalaatti

siikasalaatti ja hernekastiketta

Siikasalaatti ja hernekastiketta

vihreä perunasalaatti ja salsa verde

Vihreä perunasalaatti ja salsa verde

Kotiliesi.fi: Siikaa ja tillipestoperunoita

X