Reseptit

Siikasalaatti

Siika maistuu hyvin salaatissa. Omenaviipaleet tuovat annokseen raikkautta ja makeutta.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 isoa ruodotonta siikafileetä
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 ruukku vesikrassia
  • loraus oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 1 hapan omena
  • 1 limetin mehu
  • 3–4 kevätsipulinvartta
  • 3 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

1. Paloittele siikafileet neljään osaan. Öljyä fileet molemmin puolin. Nosta kalat kuumalle teflonpannulle nahkapuoli alaspäin. Anna kalojen paistua, kunnes nahkapuolet ovat kullanruskeita. Käännä kalat ja jatka paistamista vain hetken, jotta ne jäävät mehukkaiksi. Mausta suolalla.

2. Nostele tarjoiluvadeille rucolasalaatti ja krassit. Mausta salaatti lorauksella oliiviöljyä ja ripauksella suolaa.

3.Viipaloi puhdistettu omena kuorineen. Valuta omenaviipaleille limettimehu. Hienonna kevätsipulit. Nostele salaattien päälle omenaviipaleet, hienonnettu kevätsipuli, siikafileet ja paahdetut auringonkukan siemenet.

X