Ruoka

Pitaija – pinkki hedelmä on hedelmätiskin kaunotar

Pitaija on hedelmätiskin väriläiskä. Maultaan hedelmä on mieto ja parhaimmillaan sellaisenaan syötynä.

Teksti:
Anna.fi

Pitaija on hedelmätiskin katseenvangitsija.

Pitaija on hedelmätiskin väriläiskä. Maultaan hedelmä on mieto ja parhaimmillaan sellaisenaan syötynä.

Pitaija, jota näkee kirjoitettavan myös muodossa pitahaya ja pitaya, on eräänlainen piikitön kaktushedelmä. Pitajan maku on aromikas ja makea, ulkonäkö upea.

Pitahaya-lajikkeita on sekä keltaisia että pinkkejä. Keltainen lajike on säännöllisen käpymäinen, pinkissä lajikkeessa on vihertävät lehdet.

Hedelmämalto on lusikoitavan pehmeä, pienten mustien siementen pilkuttama. Malto voi olla puhtaan valkoinen tai hehkuvan pinkki. Maultaan hedelmä on mieto ja parhaimmillaan sellaisenaan syötynä.

Nauti pitaija sellaisenaan

Pitaijan mustapilkkuinen hedelmäliha maistuu makealle ja aromikkaalle. Punainen lajike on maultaan keltaista miedompi.

Hedelmä on parhaimmillaan sellaisenaan, jolloin hyytelömäinen hedelmäliha syödään halkaistusta hedelmästä lusikalla. Kokeile myös viipaloituna hedelmäsalaateissa, suklaaherkkujen kanssa tai jäätelöannoksissa. Kauko-idän hotelleissa pitaija kuuluu usein aamiaispöytään.

suklaasuukot
Tarjoa suklaasuukot passionin ja pitaijan kanssa.

Hedelmä on kypsä, kun pinta antaa painettaessa hieman periksi.

Lähde: Kotimaiset Kasvikset/Kasvitieto

Artikkelia on muokattu 20.2.2024

Lue myös Kotiliesi.fi: Onko feijoa tuttu hevi-osastolta? Halkaise ja lusikoi mehukas hedelmä sellaisenaan suuhun

X