Runebergintortut testissä
Ruoka.fi kokosi runebergintorttuja rakastavan raadin ja testautti kuuden valmistajan tortut. Tulos yllätti toimituksen ja raadin. Sokkotestin voittajaksi nousi Fazerin torttu. Marian Konditorian runebergintorttu kiri maultaan toiselle sijalle. Kokonaispisteissä toiseksi nousi Kakku & Leipä Keisari.
Raatimme maistoi kaikkiaan kuuden valmistajan runebergintorttuja ja teki havaintoja tortun ulkonäöstä, rakenteesta ja mausta. Kun runebergintortuille annettuja pisteitä tarkasteltiin, joukosta ei löytynyt yhtään täysiä pisteitä saaneita, muttei täysin pisteittäkään jäänyt floppia.
Miten runebergintorttujen testaus toteutettiin?
Seitsemän hengen raati arvioi runebergintortut sokkona, eli täysin ilman tietoa niiden valmistajista. Arvosteluasteikkona käytettiin asteikkoa 1 – 5, jossa 5 vastaa arvosanaa erinomainen ja 1 arvosanaa huono. Maistelun ja kaikkien tehtyjen arviointien pohjalta annetut pisteet laskettiin yhteen ja näin saatu tulos taulukoitiin.
Testiin osallistuivat seuraavien valmistajien runebergintortut: Fazer Leipomo, Marian Konditoria, Haagan Leipä Oy, Leipomo Rosten, Linkosuo ja Kakku & Leipä Keisari.
Haagan leipä laktoositon, maidoton |
Kokonaispisteet 2,6 |
Ulkonäkö | 2,67 |
”Ihan sievä, mutta porukan pienin.” |
|
Koostumus/ suutuntuma | 2,43 |
”Erittäin hajoava.” |
|
Maku | 2,71 |
”Mantelinen” |
Linkosuo laktoositon |
Kokonaispisteet 2,33 |
Ulkonäkö | 3 |
”Melko runsas valkoinen tomusokerikuorrutus.” |
|
Koostumus/ suutuntuma | 2 |
”Kuiva.” |
|
Maku | 2 |
”Kardemumma pukkaa liikaa läpi.” |
Rosten vähälaktoosinen |
Kokonaispisteet 1,86 |
Ulkonäkö | 1,5 |
”Hilloa ja kuorrutusta on liian vähän.” |
|
Koostumus/ suutuntuma | 2,14 |
”Tiivis ja kostea. Ei kuitenkaan liian kostea.” |
|
Maku | 1,93 |
”Maku on jotenkin pliisu.” |
Marian konditoria | Kokonaispisteet 2,38 |
Ulkonäkö | 2,33 |
”Nätti, söpön pyöreä. Ei liian torni.” |
|
Koostumus/ suutuntuma | 3 |
”Todella kostea ja hajoaa helposti syödessä.” |
|
Maku | 2,93 |
”Mantelinen maku plussaa.” |
Kakku & Leipä Keisari | Kokonaispisteet 2,89 |
Ulkonäkö | 3,67 |
”Paljon hilloa! Näyttää herkulliselta.” |
|
Koostumus/ suutuntuma | 2,43 |
”Kostea, hiukan mureneva.” |
|
Maku | 2,57 |
”Romminen. Tulee hitusen liian pistävästi läpi.” |
Fazer vähälaktoosinen |
Kokonaispisteet 3,3 |
Ulkonäkö | 3,34 |
”Kaunein ja sopusuhtaisin torttu.” |
|
Koostumus/ suutuntuma | 3,14 |
”Kuivakka, kakkumainen.” |
|
Maku | 3,43 |
”Hyvä tasapainoinen kokonaisuus.” |
Valmistajat vasemmalta oikealle: Haagan leipä, Linkosuo, Rosten, Marian konditoria, Kakku & Leipä Keisari ja Fazer.
Kuvia testauksesta
Lisätiedot: Haagan leipä, Linkosuo, Rosten, Marian konditoria, Kakku ja Leipä Keisari ja Fazer
Näin leivot itse runebergintortut:
Perinteiset runebergintortut
Kiriskkaiset runebergintortut
Teksti: Leena Kalliokoski
Kuvat: Kirsikka Isohanni
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous