Porkkanatahna
Maukkaista kasvistahnoista, kuten tästä porkkanatahansta ja muista pikkupaloista kokoat helposti herkkuja notkuvan meze-pöydän vaikka ystävillesi.
Ainekset
- 4 isoa porkkanaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1-2 tl harissatahnaa (tai muuta chilitahnaa)
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl juoksevaa hunajaa tai siirappia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
pinnalle
- paahdettuja siemeniä tai pähki- nöitä
Valmistusohje
Kuori ja keitä paloitellut porkkanat suolalla maustetussa vedessä. Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja soseuta sileäksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna tahnan maustua tunnin ennen tarjoamista. Ripottele pinnalle paahdettuja siemeniä tai pähkinöitä.
Tahnat täydentävät meze-pöydän:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous