Mummon mustikkakukko
Mustikkakukko eli rättänä on mummolan herkku. Tarjoa mustikkakukko vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai aidon vaniljakastikkeen kanssa.
Ainekset
Mustikkakukon taikina:
- 150 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 1 muna
- 3 dl ruisjauhoja
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Mustikkakukon täyte:
- 1 l mustikoita
- 1 ½ dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
Näin leivotaan mustikkakukko kuten mummo sen teki:
1.Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään ruis- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Ota noin kaksi kolmasosaa taikinasta ja kauli se levyksi. Vuoraa taikinalla yksi suuri tai neljä pientä ruukkua tai vuokaa.
3. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri sekä perunajauhot, ja pane mustikat taikinan päälle ruukkuihin tai vuokiin.
4. Kauli loput taikinasta levyksi, ja tee siitä kannet kukoille. Ummista reunat hyvin ja pistele kansi. Paista mustikkakukkoja 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia.
5. Tarjoa mustikkakukko vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki: Kokeile myös mummon mustikkapiirakkaa, se on myös herkkujen herkku
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy vanhan ajan herkku, mustikka-piimäleivos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous