Jouluaaton menu kahdelle
Kerrankin kahdestaan! Italohenkinen ateria on kuin luotu kahdenkeskiseen jouluun. Tunnelmaan virittäytyminen alkaa jo keittiössä, kun kokataan yhdessä.
Aterian aloittaa carpaccio. Carpaccio on nopeasti valmistuva versio pohjoismaalaisesta graavilohesta. Sen kanssa tarjottaviin salaattiannoksiin on koottu italialaisten antipastoherkkujen parhaimmistoa.
Pääruoaksi nautittavalle possulle ja polentalle oivaa seuraa on keskitäyteläinen, pohjoisitalialainen punaviini. Kuumenna pääruokalautaset hyvin ennen lihaviipaleiden, polentan ja kasvisten asettelua.
Jouluaaton aterian vaaleanpunainen päätös: marjaista tiramisua ja lasilliset vaaleaa italialaista kuohuviiniä. Vaaleanpunaisen tiramisun marjat voi korvata mainiosti mustaherukoillakin, jos liilansävyinen jälkiruoka miellyttää enemmän.
Jouluaaton menu kahdelle
Lohicarpaccio
Antipastosalaatti
Täytetty possunfilee
Paahdetut kasvikset
Kermainen polenta
Teksti: Taina Salovaara
Kuva: Colourbox.com
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous