Reseptit

Lohicarpaccio

Lohicarpaccio tekeytyy jääkaapissa noin puolesta tunnista tuntiin ennen sen tarjoilemista. Päälle voi ripotella tilliä, basilikaa ja punasipulia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Italohenkinen lohicarpaccio on kuin luotu kahdenkeskiseen juhla-ateriaan.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohicarpaccio

  • 200 g ehdottoman tuoretta lohifileetä
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/6 ruukkua silputtua tilliä
  • 1/6 ruukkua tuoretta basilikaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 1/4 punasipulia

Valmistusohje

Lohicarpaccio valmistuu helposti ja nopeasti näin:

1. Nypi lohesta tarkasti pois ruodot. Leikkaa fileepala vinottain mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Sipaise ruokalautaset öljyllä ja levitä kalaviipaleet lautasille. Mausta lohi sormisuolalla ja pyöräytä päälle mustapippuria myllystä. Sekoita sitruunamehu ja öljy keskenään ja valuta seos kalaviipaleille. Anna carpaccion maustua jääkaapissa 30–60 minuuttia.

2. Silppua maustuneen lohen päälle tilliä ja basilikaa ja koristele kapriksilla. Halutessasi voit lisätä kalan pinnalle myös suikaloitua tai silputtua punasipulia.

Vinkki: Kokeile myös kahden kalan carpacciota.

Katso myös Kotiliesi.fi: Graavilohesta herkkuja juhlapöytään! Klassikot ja yllättävät makuelämykset kruunaavat kekkerit

X