Reseptit

Kermainen polenta

Kermainen polenta sopii hyvin tarjottavaksi täytetyn porsaanfileen kanssa. Kuohukerma, voi ja parmesaanijuusto tekevät polennasta juhlavan lisukkeen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kermainen polenta

  • 1 dl polentajauhoja
  • vettä
  • suolaa
  • 1/2 dl kuohukermaa
  • pari voinokaretta
  • 50 g raastettua parmesaania
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kermainen polenta tehdään helposti näin:

1. Kypsennä polentajauhot pakkauksen ohjeen mukaan kevyesti suolatussa vedessä välillä hyvin sekoittaen.

2. Polenta on valmista, kun se irtoaa helposti kattilan reunoilta. Lisää kerma, voi ja parmesaani. Jauha päälle mustapippuria.

3. Tarjoa polenta heti esimerkiksi liharuokien lisukkeena. Polenta maistuu erityisen hyvältä täytetyn possunfileen tai osso bucon kanssa.

Saatat pitää myös glaseeratun porsaankyljen kanssa tarjottavasta timjamipolennasta tai suikaleiksi leikatuista polenta-viipaleista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Polenta on helppo maustaa mieleisekseen – täydellinen lisuke onnistuu, kunhan muistat yhden asian

X