10.5.2012

Mikan aito osso buco

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 viipaletta (noin 1 kg) naudanpotkaviipaleita
50 g voita
0.5 dl öljyä
0.5 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
1 sipuli
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 prk säilyketomaatteja
2 -3 viipaloitua valkosipulinkynttä
vettä tai lihalientä
1 tl luomusitruunan raastettua kuorta
1 nippu persiljaa

Valmistusohje

Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Leikkaa potkaviipaleista poikki reunakalvo. Kääntele viipaleet suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa. Ruskista pannulla voi-öljyseoksessa. Siirrä uunivuokaan.

Kuullota silputtu sipuli pannulla öljyssä, lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää tomaatit ja valkosipuli,
anna kiehahtaa ja kaada seos potkaviipaleiden päälle. Lisää sen verran lihalientä, että lihat peittyvät kunnolla. Peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä noin 2 tuntia tai kunnes liha alkaa irrota luista.

Viimeistele osso buco raastetulla sitruunankuorella ja silputulla persiljalla. Anna vielä hautua 5 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin tai pastan kera.

Resepti: Mika Reijonen, Aitokauppa
 

Kommentit (1)

Hyvä liha menee pilalle pastan kanssa, pasta on lasten ruokaa – tai hampaattomien vanhusten.




0



1

Hyvä liha menee pilalle pastan kanssa, pasta on lasten ruokaa – tai hampaattomien vanhusten.




0



1

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi