Kalamurekepihvit
Raikas salaatti ja pinaattiperunasose kruunaavat kalamurekepihvit.
Ainekset
- 400 g kirjolohi- tai muuta kalafileetä
- 2 keitettyä perunaa
- 2 keitettyä porkkanaa
- 1 nippu pieni nippu tilliä
- 1 nippu pieni nippu ruohosipulia
- yhden sitruunan mehu
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 muna
- 0.5 tl mineraalisuolaa
- 0.5 tl rouhittua valkopippuria tai suolatonta sitruunapippuria
Valmistusohje
Sitruuna, tilli ja ruohosipuli antavat makua kalamurekepihveihin.
Poista kalafileestä ruodot ja nahka. Hienonna kalafilee monitoimikoneessa tai terävällä veitsellä. Kuori perunat sekä porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
Sekoita hienonnettu kala, peruna- ja porkkanaraaste sekä hienonnettu tilli ja ruohosipuli keskenään. Lisää sitruunamehu, perunajauhot, muna sekä mineraalisuola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Tee taikinasta öljytyin tai kostutetuin käsin pihvejä ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Paista pihvejä 225 asteen uuninlämmössä 10-15 minuuttia. Voit kääntää pihvit lastan avulla paistamisen puolivälissä.
Tarjoa pihvit pinaattiperunasoseen ja raikkaan salaatin kanssa.
Kommentit
Jos ei pidä voimakkaasta sitruunan mausta, sitä voi lisätä varovaisesti maun mukaan. Ruoka.fi:n toimitus.
Kommentit
Yhden sitruunan mehu on aivan liikaa! Niin pientä ja kuivaa sitruunaa ei olekaan, että sen mehun voisi kokonaan laittaa näin pieneen taikinaan. Tälllä ohjeella pihveistä tuli niin happamia, että ne olivat syömäkelvottomia.
Jos ei pidä voimakkaasta sitruunan mausta, sitä voi lisätä varovaisesti maun mukaan. Ruoka.fi:n toimitus.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous