Reseptit

Kalamurekepihvit

Raikas salaatti ja pinaattiperunasose kruunaavat kalamurekepihvit.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g kirjolohi- tai muuta kalafileetä
  • 2 keitettyä perunaa
  • 2 keitettyä porkkanaa
  • 1 nippu pieni nippu tilliä
  • 1 nippu pieni nippu ruohosipulia
  • yhden sitruunan mehu
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 muna
  • 0.5 tl mineraalisuolaa
  • 0.5 tl rouhittua valkopippuria tai suolatonta sitruunapippuria

Valmistusohje

Sitruuna, tilli ja ruohosipuli antavat makua kalamurekepihveihin.

Poista kalafileestä ruodot ja nahka. Hienonna kalafilee monitoimikoneessa tai terävällä veitsellä. Kuori perunat sekä porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Hienonna tilli ja ruohosipuli.

Sekoita hienonnettu kala, peruna- ja porkkanaraaste sekä hienonnettu tilli ja ruohosipuli keskenään. Lisää sitruunamehu, perunajauhot, muna sekä mineraalisuola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Tee taikinasta öljytyin tai kostutetuin käsin pihvejä ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Paista pihvejä 225 asteen uuninlämmössä 10-15 minuuttia. Voit kääntää pihvit lastan avulla paistamisen puolivälissä.

Tarjoa pihvit pinaattiperunasoseen ja raikkaan salaatin kanssa.

X