Avokadokeitto
Avokadokeitto on tuhti ja tulinen. Keitto täydennetään maukkailla raaka-makkaranmurusilla. Jos haluat keitosta kasvisversion, korvaa makkara tofulla tai soijarouheella.
Ainekset
Avokadokeitto
- 3 avokadoa
- 1 sitruunan mehu
- 5 dl kylmää kanalientä tai kasvislientä
- 2 dl kevyttä ranskankermaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 punainen chili
- 3 mausteista raakamakkaraa (esim. chorizoa)
- suolaa, mustapippuria
Pinnalle
- avokadoöljyä
- silputtua korianteria
Valmistusohje
Avokadokeitto tehdään näin helposti:
1. Tee liemi kuutiosta ja anna jäähtyä. Halkaise avokadot, poista kivet veitsellä kiertämällä. Kaavi hedelmäliha kuoresta ja soseuta sitruunamehun kanssa.
2. Lisää avokadososeeseen kanaliemi, ranskankerma ja juustokumina. Mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda chilinpalkoa hetki valurautapannulla, halkaise palko, poista siemenet ja silppua chili. Lisää keittoon. Pyöristä keiton makua tarvittaessa tilkalla juoksevaa hunajaa.
3. Puserra makkaramassa kuorestaan pannulle. Murena haarukalla jauhelihamaiseksi ja paahda kypsäksi.
4. Lusikoi kuumat makkarapalat kylmän keiton pinnalle. Mausta avokadokeitto lorauksella avokadoöljyä ja silputulla korianterilla.
Vinkki: Kokeilemisen arvoinen konsti avokadon tummumisen estämiseksi: pidä kokonaisia avokadoja
40-asteisessa vedessä parin tunnin ajan ennen kuorimista.
Saatat pitää myös katkarapu-avokadokeitosta, avokado-pinaattikeitosta tai paahdetuilla kikherneillä höystetystä avokadokeitosta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy kylmä alkuruokakeitto avokadosta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous