Lintu- tai lammaspiiraset
Lintu- tai lammaspiiraset ovat mehevätäytteiset pasteijat. Täytteessä maistuvat linnun tai lampaan liha, anjovis, valkosipuli ja rakuuna.
Ainekset
- 2 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 3 tl kuivahiivaa
- 5 dl jauhoja
- 100 g pehmeää voita
Täyte
- 400 g paistettua broilerin tai karitsan jauhelihaa
- 1 rkl pyreetä
- 4-5 anjovisfileetä + tilkka lientä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 rkl smetanaa
- suolaa, pippuria
- ripaus rakuunaa
Valmistusohje
Lintu- tai lammaspiiraset leivotaan näin helposti:
1. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää sokeri ja suola reilusti kädenlämpöiseen veteen. Alusta sekaan jauhot ja lopuksi pehmeä voi. Anna kohota peitettynä.
2. Valmista täyte taikinan kohotessa. Kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi, lisää pannulle pyree ja kuumenna hetki. Jauha liha, sipuli ja anjovisfileet tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää smetana, tilkka anjovislientä ja mausteet.
3. Jaa taikina 6 tai 12 osaan. Kauli pallot ohuiksi piiraspohjiksi. Laita jokaiselle pohjalle täytettä, pienille reilu 1 rkl , isoille 2-3 rkl. Käännä piirakka puolikuun muotoiseksi, painele sauma kiinni sormenpäillä nipistellen. Nosta piirakat pellille saumapuoli ylöspäin. Anna piirakoiden kohota jonkin aikaa, voitele ne munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa lintu- tai lammaspiiraset haaleina joko kuuman lihaliemen tai smetanan, hunajan ja suolakurkkujen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Pasteijat pelastavat kaiken kokoiset kekkerit – valitse taikina täytteineen ja leivo elämäsi parhaat pikkupiiraat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous