Perunapihvit edellisen päivän muusista
Tässä reseptissä edellisen päivän perunamuusista paistetaan rapeat pihvit.
Ainekset
- 600 g perunamuusia
- 1 munan keltuainen
- 3 kevätsipulinvartta
- 2 rkl hienonnettua yrttejä, esim. korianteria
- puolikkaan limetin raastettu kuori
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 1 dl korppujauhoja
paistamiseen:
- öljyä
Valmistusohje
Edellisen päivän perunamuusi kannattaa käyttää aina hyödyksi. Tässä reseptissä siitä paistetaan rapeat pihvit. Kun muusi on jo valmista, pihvit valmistuvat alle puolessa tunnissa. Tuorejuustosta, makeasta chilikastikkeesta ja lorauksesta limetin mehua syntyy oiva dippikastike helposti.
1. Sekoita muusin joukkoon keltuainen, hienonnetut kevätsipulit ja yrtit. Mausta limetin kuorella ja suolalla.
2. Muotoile kostutetuin käsin pieniä pihvejä. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä kauniin ruskeiksi ja pinnalta rapeiksi.
Kommentit
Jämämuusista aito siirapilla makeutettu perunalaatikko.
Äärettömän helppo tapa käyttää hyödyksi yli jäänyt perunamuusi.
1. Lisää muusiin maitoa niin että saat notkean puuromaisen soseen.
2. Lisää siirappi. ½-1 desilitraa siirappia 1 litraan ohennettua sosetta.
3. Tarkista suola maistamalla. Yleensä muusin suola riittää.
4. Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita.
5. Paista aluksi kuumassa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen tasaantuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista noin 2-3 tuntia.
Kommentit
Keltuainen ei todellakaan sido jämäkkääkään muusia. Onkohan reseptin laatija saanut muotoiltua pieniä pihvejä tuosta..?
Jämämuusista aito siirapilla makeutettu perunalaatikko.
Äärettömän helppo tapa käyttää hyödyksi yli jäänyt perunamuusi.
1. Lisää muusiin maitoa niin että saat notkean puuromaisen soseen.
2. Lisää siirappi. ½-1 desilitraa siirappia 1 litraan ohennettua sosetta.
3. Tarkista suola maistamalla. Yleensä muusin suola riittää.
4. Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita.
5. Paista aluksi kuumassa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen tasaantuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista noin 2-3 tuntia.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous