Viihde

Laadukkaimmat hömppäsarjat – 10 onnellisen mielen tv-löytöä

Nämä 10 sarjaa kannattaa ottaa katselulistalle, jos haluat tulla hyvälle mielelle.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
HBO, Netflix, MTV

Hömppäsarjat tarjoavat vastapainoa arjelle.

Nämä 10 sarjaa kannattaa ottaa katselulistalle, jos haluat tulla hyvälle mielelle.

Haluatko viettää iltojasi kepeiden, hauskojen ja viihdyttävien sarjojen parissa? Listasimme 10 mahtavaa hömppäsarjaa, joihin toimituksemme on koukuttunut.

1. Kimppakämppä (Yle Areena)

The Flatshare – Kimppakämppä on ihanan rehellistä hömppää.

Kimppakämppä on hauska ja sopivasti höpsö minisarja kaksikosta, joka asuu samassa asunnossa mutta on sopinut, ettei koskaan tapaa toisiaan. Hyvänmielistä kohellusta tarjoileva sarja perustuu Beth O’Learyn romaaniin.

2. Derry Girls (Netflix)

Hömppasarjat: Derry Girls
Derry Girls -sarja on aidosti hauska. Kuva: Netflix

Jos ysärinostalgia kolahtaa, Netflixin Derry Girls -komediasarja on nappivalinta. Sitcomissa seurataan Pohjois-Irlannin Derryssä asuvien, katolista tyttökoulua käyvien teinien elämää.

Taustalla kuohuu Pohjois-Irlannin konflikti, ja levottomuudet ja kahtiajako ovat ihmisten arkea, mutta teineillä on teinien ongelmat, älyttömät ideat ja sekoilut niin kuin kaikkialla. Aito, raikas ja elämänmakuinen sarja, ja mikä parasta, todella hauska. Plussaa vielä mahtavasta ysärimusasta, jota kuullaan paljon. 

3. Young Royals (Netflix)

Young royals on ruotsinkielinen draamasarja ihmissuhteista. Kuva: Netflix

Ruotsalainen eliittisisäoppilaitos saa oppilaakseen yhden maan prinsseistä. Netflixin Young Royals -sarja tarjoaa koukuttavaa teinidraamaa, sateenkaariteemoja ja kuninkaallisskandaaleja.

Sympaattiset nuoret näyttelijät kruunaavat kokonaisuuden. Sarjan kolmoskausi ilmestyy maaliskuussa, eli nyt on hyvä hetki hypätä mukaan. 

4. Levyraati (MTV Katsomo)

Levyraadissa Mikko Kosonen.
Mikko Kosonen on Levyraadin vakiotuomari. Vierellä Anna Airola ja Asko Kallonen.

Pahimmillaan Levyraati 2024 olisi voinut olla hypertempoinen Tiktok-ajan musiikkipotpuri. Voi onnea, kun ohjelmasta on maltettu tehdä suorastaan ylellisen verkkainen! Kappaleet kuunnellaan ainakin melkein loppuun asti, ja niitä on valittu terävimmästä pop-kärjestä kaikenlaisiin outouden äärilaitoihin.

5. Love is Blind Sverige (Netflix)

Love Is Blind Sverige S1. Emilia in Love Is Blind Sverige S1 Cr. Courtesy of Netflix © 2023

Joukko nuoria ja kauniita on päättänyt löytää itselleen aviopuolison vain äänen perusteella. Aluksi kaikki deittailevat kaikkia, mutta jos seinän takaa tosiinsa tutustuvalle parille syntyy yhteys, he kihlautuvat, lähtevät häämatkalle ja muuttavat lopulta yhteen. Tarkoituksena on edetä alttarille asti.

Netflixin rakkausrealityn ruotsalaisversio Love is Blind Sverige on viihdyttävä kokoelma erityyppisiä persoonia, jotka yrittävät löytää paitsi toisensa myös itsensä. Suomalaiskatsojille erityisen kiinnostavan sarjasta tekee sen suomalaistähti Emilia Holmqvist.

6. Muodin huipulle (MTV Katsomo)

Muodin huipulle -ohjelmaa juontaa Miisa Grekov. Sami Sykkö ja Mert Otsamo ovat tuomaristossa. Sofia Järnefelt toimii mentorina. Kuva: MTV

10 muotisuunnittelijaa kilpailee ohjelman voitosta suorittaen erilaisia luovuutta ja tekniikkaa haastavissa tehtävissä. Muodin huipulle viihdyttää myös siksi, että se on täynnä mielenkiintoisia persoonia.

Sarjan kolmas kausi on katsottavissa MTV Katsomosta ja neljäs kausi käynnistyy 8. helmikuuta 2024.

7. Valeria (Netflix)

Kuumaa hömppää Espanjasta.

Netflixistä löytyvän espanjalaiskomedian päähenkilö Valeria haaveilee kirjailijanurasta ja päätyy kirjoittamaan kirjan omasta elämästään.

Sarjassa seurataan Valerian ja hänen kolmen parhaan ystävänsä suhde- ja työelämäsotkuja. Mukana on myös astetta kuumempaa romantiikkaa. Yksi ihanimmista asioista tässä sarjassa on naisten välisen ystävyyden kuvaus.  

8. Kämppikset (MTV Katsomo)

Onerva Järvenpää on Suomi-komedian nuoria lahjakkuuksia.

Suomalaisessa komediasarjassa seitsemänkymppiset ja teini-ikäiset muuttavat kimppakämppään vanhaan kartanoon. Rooleissa nähdään muun muassa Kiti KokkonenThelma SibergEeva Litmanen, Pertti Sveholm, Sinikka Sokka ja Jukka-Pekka Palo. Kämppikset on täydellinen hyvänmielen sarja.

Lue myös Kotilieden juttu: Mitä katsoa MTV Katsomosta? Listasimme 10 sarjaa, jotka koukuttavat sohvaperunoita juuri nyt

9. Julia (HBO)

Juliaa näyttelevän Sarah Lancashiren (kuvassa oikealla) roolisuoritus on loistava. Kuva: HBO

Ratkiriemukas sarja Julia on ihana arjen valopilkku, jota voi suositella ihan jokaiselle! Sarja kertoo yhdysvaltalaisesta kokista ja ruokakirjailijasta Julia Childista, jonka The French Chef -nimisestä tv-ohjelmasta kasvoi Yhdysvalloissa valtava menestys 1960-1970-luvuilla.

Ohjelmassa Julia opastaa ranskalaisen ruoanlaiton saloihin valloittavan hersyvällä tyylillään, joka on täysin aikaansa edellä. HBO:n sarjassa pääroolia näyttelevä Sarah Lancashire tekee uskomattoman hienon roolisuorituksen.

10. Koko Britannia leipoo (MTV Katsomo)

Leipomustuomarit ja juontajat yhteiskuvassa.

Kun haluaa katsoa ohjelmaa, joka ei vahingossakaan aiheuta lainkaan negatiivisia tunteita, leivontakisa Koko Britannia leipoo on varma valinta. Brittileipurit ovat käsittämättömän taitavia ja haasteet sen mukaisia. Juontajat ovat oikeasti hauskoja ja tuomarit suorasanaisia mutta eivät kuitenkaan ilkeitä.

Katsottavissa on nyt sarjan 13. tuotantokausi. 

X