Viihde

Näille kesäfestareille riittää vielä lippuja – loppukesän parhaat tärpit!

Kesäviikonloput täyttyvät tänäkin vuonna eri tapahtumista ympäri Suomea.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
iStock

Vielä ehtii – nimittäin osallistumaan festarikesään!

Kesäviikonloput täyttyvät tänäkin vuonna eri tapahtumista ympäri Suomea.

Kesäkuun aikana sekä kaduilla että sosiaalisessa mediassa on voinut huomata ilakoivaa festarikansaa. Mutta entä jos festarikesään ei ole vielä ehtinyt valmistautua? Saako lippuja enää hankittua? Vastaus on kyllä! Muun muassa näihin suosittuihin musiikkitapahtumiin löytyy edelleen lippuja:

Lue myös: Festarikesä 2024 on täällä – listasimme lomakuukausien suosituimmat menot

Heinäkuun festivaalit

Jysärifest, Jämsä, 4.–6.7.

Ysäri- ja dancemusiikin festivaali Jysäri järjestetään heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Himoksella. Lipunmyyjien sivustoilla lippuja näyttäisi olevan vielä hyvin tarjolla. Tämän vuoden artistikattaukseen lukeutuvat muun muassa Pandora, Waldo’s People ja Günther.

Wanaja Festival, Hämeenlinna, 5.–6.7. 

Wanaja Festivalia juhlitaan Hämeenlinnassa jo 20. kertaa. Esiintyjinä tapahtumassa ovat muun muassa Apulanta, Kaija Koo, Behm, Portion Boys ja Ellinoora.

Ruisrock, Turku, 5.–7.7.

Perinteisesti Turun Ruissalossa juhlittava jokavuotinen Ruisrock on yksi suosituimmista kesän festivaaleista. Osa lippupaketeista onkin myyty loppuun tämän kesän osalta. Ruisrockissa esiintymässä ovat muun muassa PMMP ja Jenni Vartiainen sekä ulkomaalaiset artistit, kuten The Chainsmokers, Disclosure ja Stormzy.

Kaustinen Folk Music Festival, Kaustinen 8.–14.7.

Kaustinen Folk Music Festival -tapahtuma on nimetty vuoden 2024 festivaaliksi Finland Festivalsin hallituksen toimesta. Kansanmusiikkitapahtumassa esiintyjinä muun muassa Club for Five, Antti Paalanen, Enkel, Miljoonasade sekä Heikki Salo ja Tuija Rantalainen.

Suomipop Festivaali, Oulu ja Jyväskylä, 11.–13.7.

Suosittu Suomipop Festivaali järjestetään tänäkin kesänä peräti kaksi kertaa. Toinen festivaaleista juhlitaan Oulussa, toinen perinteiseen tapaan Jyväskylässä. Ouluun lippuja on vielä hyvin saatavilla, kun taas Jyväskylään hieman rajoitetummin.  

Artistikattaukset ovat paikkakuntakohtaiset. Kummassakin kaupungissa esiintyvät muun muassa Apulanta, Kaija Koo, Käärijä, Portion Boys, Ellinoora, Bess, Kuumaa ja Behm.

Bättre Folk, Hailuoto, 12.–13.7.

Vapaita lippuja on saatavilla lisäksi Hailuotoon uuden musiikin Bättre Folk -festivaaleille. Tapahtumaa kuvaillaan hipsterifestivaaliksi, ja musiikin lisäksi festarialueella on mahdollisuus esimerkiksi saunoa ja nauttia lähiruoasta. Esiintyjänä nähdään Pariisin Kevät, Vesta, Egotrippi ja muita kotimaisia artisteja.

Pori Jazz, Pori, 12.–20.7.

Myös jazzfestivaali Pori Jazz käynnistyy heinäkuun puolessa välissä. Ohjelmaa festivaalilla riittää reilun viikon verran. Pääkonsertit järjestetään 18.– 20. heinäkuuta. Tuolloin lavalle nousevat esimerkiksi Pet Shop Boys, Jason Derulo, Kraftwerk ja Sophie Ellis-Bextor.

Ilosaarirock, Joensuu, 12.7.–14.7.

Joensuussa vietetään perinteikkäästi Ilosaarirockia. Esiintymään saapuvat kansainväliset nimet, kuten Chase & Status Live, Electric Callboy ja Tom Odell. Kotimaisista artisteista mukana ovat Don Huonot, Sanni, Isac Elliot, Haloo Helsinki ja monia muita.

Tammerfest, Tampere, 18.–20.7.

Tampereella järjestettävä kaupunkifestari Tammerfestin artistikattaus sisältää useita kotimaisia artisteja ja yhtyeitä. Esiintymässä ovat muun muassa Yö, Eppu Normaali, Maija Vilkkumaa sekä Dingo. Tapahtumaan on saatavilla vielä yksittäisiä päivälippuja.

Tikkurila Festivaali, Vantaa, 18.–20.7.   

Tikkurila Festivaali täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Esiintyjinä muun muassa Jenni Vartiainen, Janna, Apulanta, Kaija Koo, Bess, Kuumaa, Käärijä ja Kwan.

Kuopiorock, Kuopio, 25.–27.7.

Raskaan musiikin ystäville festarilippuja on tarjolla esimerkiksi Kuopiorockiin. Ohjelman pääesiintyjinä ovat brittiläinen The Prodigy ja Kiss-bändistä tunnetun Gene Simmonsin sooloyhtye The Gene Simmons Band.

Lue myös Kotiliesi.fi: Salama iski autoon ja vesi muuttui viiniksi – onko tässä mahtavimmat festarimuistot ikinä?

Elokuun festivaalit

Fiskars Summer Festival, Fiskars, 29.–3.8.

Kesän aikana on mahdollista kuulla myös sinfonia- ja kamarimusiikkia. Fiskars Summer Festival -tapahtumassa mukana ovat muun muassa sopraano Iris Candelaria, säveltäjä James Albany Hoyle, pianisti Boris Giltburg ja kapellimestarit Jukka-Pekka Saraste sekä Esa-Pekka Salonen.

Vaasa Festival, Vaasa, 1–3.8.

Elokuun Vaasa Festival -tapahtumassa on mahdollista nähdä muun muassa seuraavat artistit: Haloo Helsinki!, Basshunter, Portion Boys, Ressu Redford, Bee, Janna ja Michael Monroe.

Weekend Festival, Espoo, 2–3.8.

Elektronisen musiikin festivaali Weekend Festival kutsuu Espooseen kansainvälisesti tunnettuja DJ-nimiä. Tänä vuonna festivaalilla esiintyvät muun muassa Alan Walker, Tiësto ja Alesso. Viikonlopulle lippuja on vielä tarjolla, mutta kuitenkin rajoitetusti.

Simerock, Rovaniemi, 9.–10.8.

Lippuja löytyy myös Suomen pohjoiseen. Esimerkiksi Rovaniemellä juhlittavan Simerockin ohjelmaan lukeutuu monta tuttua artistia. Lavalla nähdään muun muassa tämänvuotinen euroviisuedustaja Windows95man sekä JVG, Gettomasa, Teflon Brothers, Etta ja Mirella.

Flow Festival, Helsinki, 9.–11.8.

Helsingin Suvilahdessa järjestettävä kaupunkifestivaali Flow täyttää 20 vuotta. Juhlavuoden liput ovat edelleen ostettavissa. Flow’n kattauksessa mukana ovat artistit, kuten Halsey, Raye, Janelle Monáe, Fred Again, Pulp ja Jessie Ware.

Blockfest, Tampere, 16.–17.8.

Hiphop-festivaali Blockfest on useampana vuonna myyty loppuun, mutta tälle kesälle lippuja voi yhä hankkia. Tampereella juhlittu festivaali saa lavalleen esimerkiksi nämä nimet: Meek Mill, Soulja Boy, 21 Savage ja Skepta.

Tapiola festivaali, Espoo, 16.–17.8.

Espoon Tapiola Festivaali järjestetään jo kolmatta kertaa. Pääesiintyjänä nähdään Boyzone-yhtyeestä tuttu Ronan Keating.

X