Kasvissalaatti ja isoäidin salaattikastike
Syksyn kasvissalaattiin sopivat myös rapsakaksi keitetyt satokauden vihannekset ja kuohukermasta sekä kananmunasta tehty kastike.
Ainekset
- 1 iso lehtisalaattikerä
- 300 g napakaksi keitettyjä kasviksia, esim. porkkanaa, kukkakaalia, naurista
- 6 retiisiä
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. ruohosipulia, tilliä ja basilikaa
Isoäidin kastike:
- keitettyjen munien keltuaiset
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- 1 tl sinappia
- 1 tl sokeria
- ripaus valkopippuria
- ripaus suolaa
- 1.5 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet ja revi tarjoilukulhoon. Pilko kasvikset ja viipaloi retiisit. Nostele salaatin päälle. Halkaise kananmunat, erottele niistä keltuaiset kastiketta varten ja pilko valkuaiset salaatin joukkoon.
2. Soseuta keltuaiset haarukalla ja lisää joukkoon etikka, sinappi ja mausteet. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä joukkoon keltuais-mausteseos. Valuta kastike salaatin päälle. Ripottele pinnalle hienonnetut yrtit.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous