Valkosuklaamuffinit
Mehevissä valkosuklaamuffineissa on suklaata sekä taikinassa että kuorrutteessa. Söpöjen muffinien koristeena on karamellikuorrutteisia popcorneja.
Ainekset
- 2 isoa munaa
- 1 dl vaaleaa muscovadosokeria
- 75 g sulatettua voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 dl maitoa
- 100 g rouhittua valkosuklaata
Kuorrutus
- 100 g valkosuklaata
- 100 g vaniljatuorejuustoa
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
- (makeita popcorneja)
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vähän jäähtynyt voisula. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kääntele rouhittu valkosuklaa viimeisenä taikinaan. Jaa seos pieniin muffinimuotteihin. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
2. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla. Kaada seos tuorejuuston joukkoon. Mausta raastetulla sitruunankuorella. Sekoita tasaiseksi. Pursota tai lusikoiseos muffineiden pinnalle.
Katso myös:
Valkosuklaa-vadelmamuffinit, Ruoka.fi
Gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu, Ruoka.fi
Valkosuklaa-raparperimuffinit, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous