Helppo härkäpapukeitto
Ravintorikas härkäpapu on yksi vanhimmista viljelyskasveista. Kuorituista härkäpavuista ja kasviksista syntyy täyteläinen härkäpapukeitto nopeasti ja helposti, härkäpapujen liotusaikaa lukuunottamatta. Nappaa tästä ravintola Ainon herkullinen resepti.
Ainekset
- 4 dl kuorittuja härkäpapuja
- 2 jauhoista perunaa
- 1 porkkana
- 1 purjo
- 2 valkosipulinkynttä
- noin 11/2 l kasvislientä
- 1–2 dl kermaa
- suolaa, pippuria
- silputtua lehtipersiljaa
- silputtua basilikaa
Lisäksi:
- leipäkrutonkeja
Valmistusohje
Härkäpapu on yksi vanhimmista viljelykasveistamme. Vaikka se on erittäin proteiinipitoinen kasvis, se on ollut pitkään melko aliarvostettu ja sitä on kasvatettu pääasiassa rehuksi. Keitetyssä härkäpavussa on 7,6 g/100g proteiinia (Fineli). Moni saattaa pitää härkäpavun valmistamista hankalan, mutta lähinnä aikaa vievintä on pavun liottaminen. Idea tähän herkulliseen härkäpapukeittoon on saatu ravintola Ainosta. Keiton voi nauttia härkäpapuhummukseen kanssa. Idea hummukseen on taas saatu ravintola Nokasta.
Valmista härkäpapukeitto näin:
1. Liota papuja 1–2 tuntia vedessä, valuta.
2. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää pavut, paloitellut perunat, purjon valkoinen osa ja valkosipulinkynnet. Hauduta hiljalleen 30–40 minuuttia.
3. Soseuta keitto, lisää kerma ja mausta suolalla sekä pippurilla. Silppua pinnalle yrttejä ja tarjoa keitto härkäpapuhummuksen ja edellispäivän leivästä tehtyjen krutonkien kanssa.
Maistele maukkaita sosekeittoja
Kotiliesi.fi: lanttusosekeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous