Grillatut perunanyytit
Nyyttiperunoiden joukkoon sopivat myös esikeitetyt uuden sadon porkkanat ja nauriit. Nyyttiperunat muhivat mausteiden kera maukkaiksi grillissä tai uunissa.
Ainekset
Grillaut perunanyytit:
- 1 kg keitettyjä uusia perunoita
- 3 rkl oliiviöljyä
- 0,5 tl chilijauhetta
- 0,5 tl savupaprikajauhetta
- 2 tl tummaa sokeria
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 1 dl fetajuustoa muruina tai juustoraastetta
Lisäksi
- foliopaperia
Valmistusohje
1. Viipaloi tai puolita uudet perunat. Ota 4–6 folioarkkia ja jaa perunat arkeille.
2. Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, chili, paprikajauhe, sokeri ja persilja. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Ripottele seos perunoille. Lisää viimeisenä nyytteihin murennettua fetajuustoa tai juustoraastetta.
3. Rypistä nyytit tiiviisti kiinni ja nosta grilliin tai 200-asteiseen uuniin. Anna paahtua 15–20 minuuttia.
4. Tarjoile sellaisenaan kesäisenä välipalana tai lisukkeena.
Valmistetaan ruoka nyyteissä:
Grillausresepti: Grillatut makkara-kasvisnyytit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous