Grillatut perunanyytit
Nyyttiperunat muhivat mausteiden kera maukkaiksi grillissä tai uunissa.
Reseptit

Grillatut perunanyytit

Nyyttiperunoiden joukkoon sopivat myös esikeitetyt uuden sadon porkkanat ja nauriit. Nyyttiperunat muhivat mausteiden kera maukkaiksi grillissä tai uunissa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillaut perunanyytit:

  • 1 kg keitettyjä uusia perunoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 0,5 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl tummaa sokeria
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl fetajuustoa muruina tai juustoraastetta

Lisäksi

  • foliopaperia

Valmistusohje

1. Viipaloi tai puolita uudet perunat. Ota 4–6 folioarkkia ja jaa perunat arkeille.

2. Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, chili, paprikajauhe, sokeri ja persilja. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Ripottele seos perunoille. Lisää viimeisenä nyytteihin murennettua fetajuustoa tai juustoraastetta.

3. Rypistä nyytit tiiviisti kiinni ja nosta grilliin tai 200-asteiseen uuniin. Anna paahtua 15–20 minuuttia.

4. Tarjoile sellaisenaan kesäisenä välipalana tai lisukkeena.

Valmistetaan ruoka nyyteissä:

752462-kalanyytit.jpg

Kala-kasvisnyytit

961849-makkara_kasvisnyytit.jpg

Grillausresepti: Grillatut makkara-kasvisnyytit

934319-tofu_kasvisnyytit.jpg

Välimerelliset tofu-kasvisnyytit

Kotiliesi.fi: Grillatut feta–kasvisnyytit

X