Reseptit

Grillatut perunanyytit

29.7.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Nyyttiperunoiden joukkoon sopivat myös esikeitetyt uuden sadon porkkanat ja nauriit. Nyyttiperunat muhivat mausteiden kera maukkaiksi grillissä tai uunissa.

Ainekset

Grillaut perunanyytit:

1 kg keitettyjä uusia perunoita
3 rkl oliiviöljyä
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl savupaprikajauhetta
2 tl tummaa sokeria
1 dl hienonnettua persiljaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 dl fetajuustoa muruina tai juustoraastetta

Lisäksi

foliopaperia

Valmistusohje

1. Viipaloi tai puolita uudet perunat. Ota 4–6 folioarkkia ja jaa perunat arkeille.

2. Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, chili, paprikajauhe, sokeri ja persilja. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Ripottele seos perunoille. Lisää viimeisenä nyytteihin murennettua fetajuustoa tai juustoraastetta.

3. Rypistä nyytit tiiviisti kiinni ja nosta grilliin tai 200-asteiseen uuniin. Anna paahtua 15–20 minuuttia.

4. Tarjoile sellaisenaan kesäisenä välipalana tai lisukkeena.

Valmistetaan ruoka nyyteissä:

752462-kalanyytit.jpg

Kala-kasvisnyytit

961849-makkara_kasvisnyytit.jpg

Grillausresepti: Grillatut makkara-kasvisnyytit

934319-tofu_kasvisnyytit.jpg

Välimerelliset tofu-kasvisnyytit

Kotiliesi.fi: Grillatut feta–kasvisnyytit

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme