Viikon ruokalista: Iki-ihana munakoisovuoka ja muut herkut viikon varrelle
Tällä viikolla käännetään nokka kohti aurinkoa keväisten herkkujen voimin.
Tällä viikolla käännetään nokka kohti aurinkoa keväisten herkkujen voimin.
Tarjolla on veikeän vihreää yrtti-parsapastaa, huippuhyvää lohikeittoa ja ruokaisaa broilerisalaattia maapähkinäkastikkeella kruunattuna. Viikon päättää mehevän juustoinen munakoisovuoka, jonka vertaista herkkua saa todella metsästää. Nappaa reseptit viikon ruokalistalta.
Maanantai
Yrtti-parsapasta
Keskitaso
alle 30 min
Toisena pääsiäispäivänä ruokapöydässä ihastuttaa viettelevän vihreä ja ihanan keväinen pasta. Se höystetään parsalla ja pikantilla mojokastikkeella, johon tarvitset vihreitä paprikoita ja chilejä sekä tuoreita yrttejä. Surauta ainekset sekaisin tehosekoittimessa ja kippaa keitetyn pastan joukkoon. Kokeile vaihteeksi riisiä muistuttavaa, pienijyväista orzo-pastaa. Se sopii tähän ruokaan kuin nakutettu. Aterian täydentää sitruunainen kana.
Yrtti-parsapastan ohjeen löydät täältä.
Tiistai
Lohta, kesäkurpitsaa ja fenkolia sitruunalla maustettuna
Helppo
30-60 min
Tässä ruoka, jonka voimin arkeen palaaminen pääsiäisen jälkeen sujuu astetta vaivattomammin. Sujauta samaan uunivuokaan lohta, kesäkurpitsaa ja fenkolia, mausta chilikastikkeella sekä tilkalla sitruunamehua ja nosta uuniin muhimaan. Lopputuloksena syntyy herkkuateria, mutta vain vähän tiskiä.
Sitruunalla maustetun lohen, kesäkurpitsan ja fenkolin ohjeen löydät täältä.
Keskiviikko
Broileri-kaurasuurimosalaatti ja maapähkinäkastike
Keskitaso
30-60 min
Kaura maistuu muutoinkin kuin aamupuurossa. Kokoa ruokaisa salaattipohja kokonaisista kaurasuurimoista, muruiksi raastetusta kukkakaalista sekä omenoista ja tarjoile lisänä mehevää broileria. Makuelämys on taattu, kun viimeistelet annoksen maapähkinävoikastikkeella.
Broileri-kaurasuurimosalaatin ja maapähkinäkastikkeen ohjeen löydät täältä.
Torstai
Kalkkuna-parsakaalimunakas uunissa
Helppo
30-60 min
Helppo, edullinen ja nopea munakas on arkiruokien aatelistoa. Se antaa kyytiä hävikille ja täyttää myös vatsan maukkaasti. Tämä herkkumunakas kypsennetään uunissa, jolloin lopputulos on ihanan mehevä. Tarjoile parsakaalilla ja savustetulla kalkkunalla höystetty uunimunakas raejuuston ja tuoreen basilikan kera.
Kalkkuna-parsakaalimunakkaan ohjeen löydät täältä.
Perjantai
Härkistä ja kukkakaaliriisiä kiinalaisittain
Helppo
alle 30 min
Tässä perjantaiherkussa yhdistyy kotimainen härkis ja kiinalaiset mausteet. Inkivääri, tähtianis ja hoisinkastike nostavat härkäpapuvalmisteen uusiin ulottuvuuksiin. Pikainen paistos tarjotaan vaihteeksi kukkakaaliriisi kera. Jauha kukinnot muruiksi esimerkiksi monioimikoneessa ja pikapaista ne pannulla tilkassa öljyä. Valmista tuli.
Kiinalaisen härkiksen ja kukkakaaliriisin ohjeen löydät täältä.
Lauantai
Kirkas kirjolohikeitto ranskankerman kera
Keskitaso
30-60 min
Tämän lohikeiton juju on maukas liemi, joka tehdään alusta asti itse. Värikkäinä sattumina sopassa on porkkanaa ja sokeriherneen palkoja. Kun haluat säväyttää, lisää joukkoon sinistä blue kongo -perunalajiketta. Tuore tilli kuuluu tietysti kalakeittoon ja nokare piparjuurella maustettua ranskankermaa tekee sopasta hykerryttävän hyvää.
Kirkkaan kirjolohikeiton ohjeen löydät täältä.
Sunnuntai
Maistuva munakoisovuoka
Keskitaso
yli 60 min
Juuri tämän paremmalta ei kasvisruoka voi maistua. Pökerryttävän hyvä munakoisovuoka mehevöitetään mozzarellalla ja parmesaanijuustolla. Nosta uuniin kerralla toinenkin vuoka, sillä ensimmäinen katoaa takuulla ennätysvauhtia. Tämä ruoka kuitenkin vain paranee hautuessaan ja on parhaimmillaan seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.
Maistuvan munakoisovuoan ohjeen löydät täältä.
Inkivääri-limettivaahto
Helppo
yli 2 h
Tässä ihanassa jälkkärissä yhdistyvät limetin raikkaus ja kondensoidun maidon makeus sekä inkiväärin pieni takapotku. Herkku syntyy yhdessä hujauksessa, mutta maistuu makoisammalta levättyään hetken jääkaapissa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous