Huippukokki Kari Aihisen grillivinkit: Tällainen liha ja grillimakkara on parasta!
Kokki Kari Aihinen paljastaa, millaista makkaraa hän itse grillaa kesäisin ja antaa vinkit parhaan grillilihan valintaan.
Kokki Kari Aihinen paljastaa, millaista makkaraa hän itse grillaa kesäisin ja antaa vinkit parhaan grillilihan valintaan.
Kokki Kari Aihinen paljastaa, millaista makkaraa hän itse grillaa kesäisin ja antaa vinkit parhaan grillilihan valintaan.
Televisiostakin tutun huippukokki Kari ”Kape” Aihisen, 45, parhaat reseptit julkaistaan syksyllä Kape 24 h -kirjassa, mutta kesän parhaita reseptejä kokeillaan näillä näppäimillä kesälomien käynnistyessä.
– Kesällä oma ruoanlaittoni perustuu aivot narikkaan -hommaan. Joudun 11 kuukautta vuodessa analysoimaan työssäni ruokaa, joten kesällä en jaksa. Lyön makkaran grilliin, saunan kuumaksi ja oluen jääkaappiin. Kesägrillaus on huippukeittiöpäällikölle Out of the box -terapiaa, Kari sanoo.
Pyysimme Karilta parhaat vinkit lihan ja makkaran grillaamiseen:
– Tänä päivänä tarjolla on vaikka ja mitä, mutta kesälläkin kannattaa ostaa laatua, ei määrää. Uskon punaisen lihan ja pihvin voimaan. Entrecôte grilliin, hyvä salaatti viereen ja that’s it. Osta marmorisoitua ulkofilettä ja black angusta. Unohda marinoidut lihat. Ne tehdään jotta liha säilyisi kauemmin ja kauppias saisi paremman kilohinnan.
Kari vinkkaa tarjoilemaan pihvin kanssa punaviininin hieman viileänä, ei lämpimänä.
– Satsaa ruokailuhetkeen, hän muistuttaa.
– Grillatun makkaran tuoksu on mahtava. Jos joku väittää muuta, niin puhuu paskaa. Se tulee äidinmaidossa ja kuuluu kesään. Grillaa makkara vähän ylipaahdetuksi niin, että kuori napsahtelee suussa.
Kari sanoo, että hänelle parhaiten toimii rehellinen perusmakkara.
– En jaksa mennä itsetehtyyn makkaraan tai täyslihamakkaraan. Makkara on makkara, eikä sitä tuunata missään nimessä. Vähän makea kotisinappi riittää kyytipojaksi.
Huippukokki Kari Aihinen: Tämä ruokailutapa ehkäisee lihomista ja flunssaa
Grillaus: huippukokki paljastaa parhaat vinkit ja pahimmat mokat
Digipalvelut (09) 156 6227
Avoinna ma–pe 8–19
Painettu lehti. (09) 156 665
Avoinna ma–pe 8–19
Sähköposti (digi)digi@otavamedia.fi
Sähköpostiasiakaspalvelu@otavamedia.fi
Otavamedian vaihde(09) 156 61
Uudenmaankatu 10
00015 OTAVAMEDIA
Tietoa evästeiden käytöstäKäyttäytymiseen perustuva mainontaTietoa verkkopalvelun käytöstäEvästeasetukset
Vastaava päätoimittaja:
Saija Hakoniemi
Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@otava.fi
Toimitus
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous