Kolmen kaalin keitto
Vegaaninen kaalikeitto paranee muhiessaan ja kun sen lämmittää uudelleen. Kolmen kaalin keitto on kevyt vegeversio klassisesta kaalikeitosta.
Ainekset
Kolmen kaalin keitto eli vegaaninen kaalikeitto
- 1/4 valkokaali
- 200 g lehtikaalia
- 2 sipulia
- 5 vakosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl currya
- n. 1 l hyvää kasvislientä
- 3 laakerinlehteä
- 1/2 rkl maustepippureita
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 500 g ruusukaalia
- 3 rkl tuoretta timjamia
- 1 tlk valkoisia kypsiä papuja
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Vegaaninen kaalikeitto eli kolmen kaalin keitto valmistuu näin:
1. Suikaloi kaali ja lehtikaali. Kuori ja hienonna sipulia ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullottele hetki ja lisää paprika- jauhe sekä curry. Sekoita ja lisää liemi, laakerinlehdet, mauste- pippurit sekä oregano. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta niin, että kaali pehmenee.
3. Leikkaa ruusukaalit lohkoiksi ja lisää keittoon. Lisää myös tuore timjami ja pavut.
4. Kuumenna vielä ja tarkista maku. Mausta vegaaninen kaalikeitto tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Katso myös: Udon kana-nuudelikeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Ramenkeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous