kolmen kaalin keitto
Kolmen kaalin keitossa on valkokaalia, ruusukaalia ja lehtikaalia.
Reseptit

Kolmen kaalin keitto

Kaalikeitto paranee muhiessaan ja kun sen lämmittää uudelleen. Kolmen kaalin keitto on vegeversio klassisesta kaalikeitosta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/4 valkokaali
  • 200 g lehtikaalia
  • 2 sipulia
  • 5 vakosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl currya
  • n. 1 l hyvää kasvislientä
  • 3 laakerinlehteä
  • 1/2 rkl maustepippureita
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 500 g ruusukaalia
  • 3 rkl tuoretta timjamia
  • 1 tlk valkoisia kypsiä papuja
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali, lehtikaali ja sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullottele hetki ja lisää paprika- jauhe sekä curry. Sekoita ja lisää liemi, laakerinlehdet, mauste- pippurit sekä oregano. Kuumen- na kiehuvaksi ja hauduta niin, että kaali pehmenee.

3. Leikkaa ruusukaalit lohkoiksi ja lisää keittoon. Lisää myös tuore timjami ja pavut.

4. Kuumenna vielä ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

X