Reseptit

Kolmen kaalin keitto

26.10.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kaalikeitto paranee muhiessaan ja kun sen lämmittää uudelleen. Kolmen kaalin keitto on vegeversio klassisesta kaalikeitosta.

Ainekset

1/4 valkokaali
200 g lehtikaalia
2 sipulia
5 vakosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl currya
n. 1 l hyvää kasvislientä
3 laakerinlehteä
1/2 rkl maustepippureita
2 tl kuivattua oreganoa
500 g ruusukaalia
3 rkl tuoretta timjamia
1 tlk valkoisia kypsiä papuja
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali, lehtikaali ja sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullottele hetki ja lisää paprika- jauhe sekä curry. Sekoita ja lisää liemi, laakerinlehdet, mauste- pippurit sekä oregano. Kuumen- na kiehuvaksi ja hauduta niin, että kaali pehmenee.

3. Leikkaa ruusukaalit lohkoiksi ja lisää keittoon. Lisää myös tuore timjami ja pavut.

4. Kuumenna vielä ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi