kolmen kaalin keitto
Kolmen kaalin keitossa on valkokaalia, ruusukaalia ja lehtikaalia.
Reseptit

Kolmen kaalin keitto

Vegaaninen kaalikeitto paranee muhiessaan ja kun sen lämmittää uudelleen. Kolmen kaalin keitto on kevyt vegeversio klassisesta kaalikeitosta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kolmen kaalin keitto eli vegaaninen kaalikeitto

  • 1/4 valkokaali
  • 200 g lehtikaalia
  • 2 sipulia
  • 5 vakosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl currya
  • n. 1 l hyvää kasvislientä
  • 3 laakerinlehteä
  • 1/2 rkl maustepippureita
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 500 g ruusukaalia
  • 3 rkl tuoretta timjamia
  • 1 tlk valkoisia kypsiä papuja
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Vegaaninen kaalikeitto eli kolmen kaalin keitto valmistuu näin.

1. Suikaloi kaali, lehtikaali ja sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullottele hetki ja lisää paprika- jauhe sekä curry. Sekoita ja lisää liemi, laakerinlehdet, mauste- pippurit sekä oregano. Kuumen- na kiehuvaksi ja hauduta niin, että kaali pehmenee.

3. Leikkaa ruusukaalit lohkoiksi ja lisää keittoon. Lisää myös tuore timjami ja pavut.

4. Kuumenna vielä ja tarkista maku. Mausta vegaaninen kaalikeitto tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Katso myös: Udon kana-nuudelikeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Ramenkeitto

X