Parhaat makuparit home- ja herkuttelujuustoille – uskomaton yhdistelmä: sinihomejuustoa ja lakritsia!
Rakastatko herkuttelujuustoja? Siinä tapauksessa testaa rohkeasti uusia makupareja – esimerkiksi sinihomejuusto ja laku ovat yllättävä yhdistelmä!
Rakastatko herkuttelujuustoja? Siinä tapauksessa testaa rohkeasti uusia makupareja – esimerkiksi sinihomejuusto ja laku ovat yllättävä yhdistelmä!
Suomalaisten ostetuimpia suosikkijuustoja ovat miedot kerma- ja edamjuustot. Kovien herkuttelujuustojen ja homejuustojen kysyntä on kasvussa, mikä näkyy eritoten sesonkiaikoina: pimeneviä syksyniltoina, joulun ja pääsiäisen aikaan.
Jos olet juustojen ystävä, kokeile ja tarjoile uusia makupareja! Perinteinen sinihomejuusto + piparit ovat kyllä toimiva yhdistelmä, mutta oletko koskaan kokeillut näitä?
Täydellinen juustolautanen – näitä hämmentäviä makupareja kannattaa testata
Sinihomejuusto + lakritsi
Voimakasaromisen sinihomejuuston kaveriksi yllättävä maku on lakritsi. Mitä tuoreempi ja pehmeämpi laku on, sitä paremmalta se maistuu sinihomejuuston makuparina. Suosittelemme kokeilemaan!
Valkohomejuustot maistuvat aprikoosin, tuoreiden pähkinöiden, vaahterasiirapin ja voileipäkeksien kanssa.
Cheddar + suklaa
Pehmeän täyteläinen ja kermaisa Cheddar-juusto on maultaan raikkaan hapan ja jopa pähkinäinen. Siinä voi maistua aavistus makeutta. Se sopii jälkiruoaksi yhdessä suklaakastikkeen kanssa. Tuo kastikkeeseen ripaus chiliä, niin makuelämys on taattu.
Kokeile näitä makupareja:
Cheddar + chilisuklaakastike
Cheddar + pikkelöity punakaali
Cheddar + punasipulihilloke
Cheddar + aprikoosihillo
Kermajuusto + mustikka
Kermajuustojen rakenne on usein pehmeä ja kiinteä. Koska kermajuustossa on nimensäkin mukaisesti kermainen maku, sen makupariksi sopii marjainen ja raikas makuelämys. Esimerkiksi suomalaiset mustikat eivät ole maultaan liian makeita, ja ne sopivatkin loistavasti kermajuuston makupariksi joko sellaisenaan tai vaikkapa hillona tai mustikkaviinin muodossa.
Kokeile näitä makupareja:
Kermajuusto + inkivääri- tai omena-inkiväärihilloke
Kermajuusto + mustikkakristalli
Kermajuusto + mustikkajälkiruokaviini tai mustikkamehu
Kermajuusto + mustikkahillo
Emmental + kurpitsa
Emmental juustojen vahvuuksissa on eroja. Miedompien emmentalien kanssa maistuvat monipuolisesti yleisimmät lisukkeet, kuten hillot ja hillokkeet, ilmakuivatut kinkut, oliivit, pähkinät, siirappi, kuivatut hedelmät ja tuoreet viikunat.
Kokeile näitä makupareja:
Emmental + karamellisoitu kurpitsa
Emmental + juustokaurakeksi
Lähde: Ilona Köckritz-Perkiö, Valio
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous