Ruoka

Parhaat makuparit home- ja herkuttelujuustoille – uskomaton yhdistelmä: sinihomejuustoa ja lakritsia!

Rakastatko herkuttelujuustoja? Siinä tapauksessa testaa rohkeasti uusia makupareja – esimerkiksi sinihomejuusto ja laku ovat yllättävä yhdistelmä!
16.12.2017 Teksti: Katri Koskinen

Suomalaisten ostetuimpia suosikkijuustoja ovat miedot kerma- ja edamjuustot. Kovien herkuttelujuustojen ja homejuustojen kysyntä on kasvussa, mikä näkyy eritoten sesonkiaikoina: pimeneviä syksyniltoina, joulun ja pääsiäisen aikaan.

Jos olet juustojen ystävä, kokeile ja tarjoile uusia makupareja! Perinteinen sinihomejuusto + piparit ovat kyllä toimiva yhdistelmä, mutta oletko koskaan kokeillut näitä?

Täydellinen juustolautanen – näitä hämmentäviä makupareja kannattaa testata

Sinihomejuusto + lakritsi

Voimakasaromisen sinihomejuuston kaveriksi yllättävä maku on lakritsi. Mitä tuoreempi ja pehmeämpi laku on, sitä paremmalta se maistuu sinihomejuuston makuparina. Suosittelemme kokeilemaan!

Sinihomejuusto maistuu lakritsin kanssa

Mahtava makupari: sinihomejuusto ja lakritsi.

Valkohomejuustot maistuvat aprikoosin, tuoreiden pähkinöiden, vaahterasiirapin ja voileipäkeksien kanssa.

Cheddar + suklaa

Pehmeän täyteläinen ja kermaisa Cheddar-juusto on maultaan  raikkaan hapan ja jopa pähkinäinen. Siinä voi maistua aavistus makeutta. Se sopii jälkiruoaksi yhdessä suklaakastikkeen kanssa. Tuo kastikkeeseen ripaus chiliä, niin makuelämys taattu.

cheddar-juusto ja suklaa

Kokeile näitä makupareja:

Cheddar + chilisuklaakastike

Cheddar + pikkelöity punakaali

Cheddar + punasipulihilloke

Cheddar + aprikoosihillo

Kermajuusto + mustikka

Kermajuustojen rakenne on usein pehmeä ja kiinteä. Koska kermajuustossa on nimensäkin mukaisesti kermainen maku, sen makupariksi sopii marjainen ja raikas makuelämys. Esimerkiksi suomalaiset mustikat eivät ole maultaan liian makeita, ja ne sopivatkin loistavasti kermajuuston makupariksi joko sellaisenaan tai vaikkapa hillona tai mustikkaviinin muodossa.

juustojen makuparit

Mustikat sopivat hyvin kermaisten juustojen makupariksi. Viikuna sopii miedomman emmentalin pariksi.

Kokeile näitä makupareja:

Kermajuusto + inkivääri- tai omena-inkiväärihilloke

Kermajuusto + mustikkakristalli 

Kermajuusto + mustikkajälkiruokaviini tai mustikkamehu

Kermajuusto + mustikkahillo

Emmental + kurpitsa

Emmental juustojen vahvuuksissa on eroja. Miedompien emmentalien kanssa maistuvat monipuolisesti yleisimmät lisukkeet, kuten hillot ja hillokkeet, ilmakuivatut kinkut, oliivit, pähkinät, siirappi, kuivatut hedelmät ja tuoreet viikunat.

Kokeile näitä makupareja:

Emmental + karamellisoitu kurpitsa

Emmental + juustokaurakeksi

Lähde: Ilona Köckritz-Perkiö, Valio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *