Kirpeä raparperikiisseli
Raparperikiisseli kestää mausteita. Kokeilepa inkivääriä ja pinnalle ripaus kanelia mansikoiden, rosmariinin sekä jäätelön seuraksi.
Ainekset
Kirpeä raparperikiisseli:
- 400 g raparperin varsia
- 1 l vettä
- 2 cm pala inkivääriä
- n. 1 dl sokeria
Suurus:
- 2 rkl perunajauhoa
- 1 dl vettä
Pinnalle:
- 1 tl kanelia
Valmistusohje
1. Paloittele raparperin varret kiehuvaan veteen, mausta keitos sokerilla ja kuoritulla viipaloidulla inkiväärillä. Kun raparperi pehmenee, suurusta seos kylmään veteen sekoitetulla perunajauholla. Kaada suurus nauhana ja sekoita keitosta kunnes se sakenee. Anna pulpahtaa pari kertaa ja ota liedeltä.
2. Jaa kiisseli annoksiksi ja tarjoa tuoreiden rosmariinilla ja hunajalla maustettujen mansikoiden kanssa. Raparperin kanssa on hyvä nauttia maitotuotteita, esimerkiksi luonnonjogurtin, mascarponevaahdon tai kermajäätelön kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous