Kauneus

Kasvojen kinesioteippaus lupaa poistaa turvotusta ja silottaa ryppyjä – testaaja yllättyi erityisesti yhdestä asiasta

Voiko juonteista ja turvotuksesta päästä eroon kasvoja teippaamalla? Testasimme.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
iStock, Christina Boman

Annan kauneustoimittaja testasi kinesioteippausta kasvoille.

Voiko juonteista ja turvotuksesta päästä eroon kasvoja teippaamalla? Testasimme.

Kinesioteippausta käytetään fysioterapiassa tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitomenetelmänä.

Viime vuosina sitä on kuitenkin alettu suosia yhä enemmän myös esteettisissä tarkoituksissa. Annan kauneustoimittaja testasi kinesioteippausta kasvoille – ja yllättyi erityisesti yhdestä asiasta.

Lue myös Kotiliesi.fi: Ovatko faskiasi kireät? Nämä oireet kertovat kireistä lihaskalvoista

Testissä kasvojen kinesioteippaus

Kasvojen kinesioteippauksessa teippejä käytetään nimensä mukaisesti vartalon sijaan kasvojen ja dekolteen alueella. Tavoitteena on poistaa turvotusta sekä hoitaa tai ennaltaehkäistä ryppyjä. Kinesioteipin avulla voi myös hoitaa kireitä purentalihaksia.

Teippausta ei tulisi tehdä iholle, jossa on vaurioita, kuten haavoja tai ihottumaa. Kinesioteippausta ei myöskään suositella tehtäväksi esimerkiksi flunssan tai kuumeen aikana.

Testissä käytettiin herkälle iholle tarkoitettua kasvojen kinesioteippiä. 5 metriä teippiä maksaa 21,90 e.

Lähtötilanne: Ihoni on hyvässä kunnossa, mutta ajoittain kasvoille ilmestyy turvotusta. Olen 34-vuotias, joten merkkejä ensimmäisistä juonteista on havaittavissa, lähinnä otsan seudulla. Keskittyessäni nostan tai kurtistan kulmakarvojani. En haluasi näyttää jatkuvasti siltä, että jokin on vialla. Lisäksi suupieleni ovat alkaneet kääntyä alaspäin.

Lupaus: Kasvojen kinesioteippaus lupaa vähentää turvotusta, parantaa ihon kimmoisuutta ja jopa häivyttää ikääntymisen merkkejä, kuten hienoja juonteita ja ryppyjä. Teippaus lupaa aktivoida ihon alla olevaa lymfaattista järjestelmää ja edistää verenkiertoa, mikä puolestaan lupaa kirkkaan ja elinvoimaisen ihon.

Näin tuote toimii: Tutkin vaaleanpunaista teippirullaa ja paketin mukana tullutta pientä ohjelehtistä. Kaipaan lisäapuja, sillä en ole varma, miten päin teippejä pitäisi iholle lätkiä. Voinko tehdä huonoilla teippauksilla iholle hallaa? Onneksi netissä on saatavilla yksityiskohtaisia opastevideoita sekä kattavia verkkokursseja niille, jotka haluavat syventyä menetelmään tarkemmin.

Näin teippaus tehdään

Ennen teippausta puhdistan kasvot ja lisään iholle kosteusvoidetta, jonka annan vaikuttaa noin vartin verran.

Päätän keskittyä ongelmakohtiini eli otsaan ja suupieliin ja alan leikata teipistä sopivan mittaisia pätkiä. Otsalle käytän I:n muotoista eli kauttaaltaan tasapaksua teippausta, suupieliin puolestaan mustekalan muotoista – eli teippiä, jonka toiseen päähän on leikattu kolme ohutta suikaletta. Teippiä ei saa asetellessa venyttää, ja ilmeen tulisi pysyä peruslukemilla.

Teippaukseen on syytä totutella vähitellen. Ensimmäisellä kerralla pidän teippejä paikoillaan vain noin puolen tunnin ajan. Seuraavilla käyttökerroilla muutaman tunnin. Paras tulos vaatisi vähintään noin kolmen tunnin teippausajan ja säännöllisen rutiinin.

Jonkin aikaa harjoiteltuani uskallan jo nukkua teippien kanssa yön yli. Yli kahdeksan tunnin mittaista teippausaikaa ei suositella.

Vaikutusajan jälkeen teippi poistetaan hellävaraisesti, ihosta kiinni pitämällä tai öljyn avulla. Poistaminen on helppoa, eikä se satu.

Lue myös: Kosmeettinen gua sha tarjoaa luonnollisen vaihtoehdon pistoshoidoille – suosittu ihonhoitotrendi perustuu sidekudosmanipulaatioon

Kasvojen kinesioteippaus testissä
Kuvassa kinesioteipit on aseteltu otsan ja suupielien alueelle.

Rutiinin luominen on aluksi hankalaa, ja pitkäjänteisyyteni on koetuksella. Välillä jaksan teippailla ihoani joka toinen ilta, sitten tauko venähtää.

Muuttuiko mikään?

Pitikö lupaus? Kun käytin teippiä päivällä, opin tunnistamaan hetket, jolloin minulla on tapana kurtistaa otsaani, nostaa kulmakarvojani tai jolloin suupielet valahtavat alaspäin. Siispä rentoutin kasvoni tai nostin huulet kevyeen hymyyn. Etenkin otsa tuntui käytön aikana rennommalta ja tasaisemmalta.

Suupielten teippaamisessa olin epävarma enkä huomannut juurikaan teippien vaikutusta sillä alueella. Ihmeisiin tämä menetelmä tuskin pystyy, mutta säännöllinen ihon hieronta, teippaus ja kosteuttaminen tuntui virkistävän ihoa.

Tämä yllätti: Olin yllättynyt, kuinka työlästä ja aikaavievää menetelmään perehtyminen oli. Onneksi selkeitä ohjevideoita sekä verkkokursseja on kattavasti tarjolla. Ne auttavat pääsemään alkuun. Kasvojen kinesioteippaus tuntui helpommalta, kun opetteli vain pari erilaista teippausmenetelmää kerrallaan.

Myös teipillä on väliä. Olen joskus malttamattomuuksissani teippaillut naamaani askarteluteipillä – heikoin tuloksin. Yllätyin iloisesti, ettei kasvoille tarkoitettu kinesioteippi aiheuttanut herkälle iholleni jälkiä tai ärsytystä. Siitä huolimatta teippaukset pysyivät ongelmitta paikoillaan myös levottomien yöunien aikana.

X