Kauneus

Inka Heneliuksen äiti kielsi tyttäreltään permanentin yhdestä syystä – herttaiset kuvat teini-ikäisestä Inkasta

Kun juontaja Inka Henelius oli nuori, hän ihaili siskojensa permanentattuja hiuksia. Äiti eväsi häneltä kiharat, mutta muutama vuosi sitten hän kokeili, miltä näyttäisi lapsuuden unelmatukassaan.

Teksti:
Oili Urmas
Kuvat:
Sampo Korhonen ja Inka Heneliuksen kotialbumi

– Minulla oli vuosia suora, pitkä tukka. Noin kuusi vuotta sitten leikkautin itselleni lyhyen polkan, juontaja Inka Henelius kertoo.

Kun juontaja Inka Henelius oli nuori, hän ihaili siskojensa permanentattuja hiuksia. Äiti eväsi häneltä kiharat, mutta muutama vuosi sitten hän kokeili, miltä näyttäisi lapsuuden unelmatukassaan.

Tänä kesänä toimittaja Inka Henelius, 45, on kiireinen. Ensin koittavat jalkapallon EM-kisat, joiden aikana hänet nähdään Ylen kisastudiossa, ja elokuussa hän juontaa puolestaan Pariisin olympialaisten kisastudiota.

– Töissä ammattilainen meikkaa minut. Studiovalot ovat kirkkaat, joten meikin pitää olla vahva. Yleisradio muuttaa kesän aikana ilmettään, ja sen vuoksi meidän uutisankkureidenkin meikki tullaan tekemään uudella tavalla, jotta se näyttäisi aiempaa kevyemmältä ja raikkaammalta.

Millainen on ihonhoitorutiinisi?

Pesen kasvoni Nivean puhdistusmaidolla ja sen jälkeen käytän saman sarjan kasvovettä sekä yövoidetta.

Rippikuvassa Inkan pitkä tukka oli rennoilla laineilla.
Rippikuvassa Inkan pitkä tukka oli rennoilla laineilla.

Olin nuorena au pairina Saksassa ja tutustuin silloin Nivean tuotteisiin, sillä isäntäperheeni isä oli töissä yhtiössä ja antoi tuotteita minullekin. Olen kokeillut muitakin sarjoja, mutta palannut aina takaisin luottotuotteisiini.

En ole hysteerinen ihon hoitamisessa enkä satsaa satasia voiteisiin.

Lue Kotiliesi.fi: Kuorintavoide oman pihan antimista – näin teet huumaavan kukkaisen kuorinta-aineen itse

Miten meikkaat, Inka Henelius?

Kun lähden ihmisten ilmoille, meikkaan kevyesti. Minulla on vaaleat kulmakarvat, jotka haalenevat entisestään auringossa. Sen vuoksi värjään kulmani. Käytän myös ripsiväriä ja levitän huulilleni sävyttävää huulivoidetta.

Jos menen illalla terassille, lisään luomilleni ruskeaa luomiväriä ja rajaan silmäni. Jos taas menen yökerhoon, käytän liilaa luomiväriä.

Lomalla minulla on volyymiripset, sillä ne ovat näyttävät mutta helpot huoltaa. Olen miettinyt kulmien microbladingia, ehkä kokeilen sitä jonakin päivänä.

Miten suhtauduit ulkonäköösi nuorempana, entä nyt?

Nuorena etsin vikoja itsestäni niin kuin moni muukin teini. Olin tosi laiha ja kaipasin naisellisia muotoja.

Inkalla on kolme isosiskoa, jotka ovat olleet hänen esikuviaan. Perhekuvia varten äiti hommasi tytöille samankaltaiset asut.
Inkalla on kolme isosiskoa, jotka ovat olleet hänen esikuviaan. Perhekuvia varten äiti hommasi tytöille samankaltaiset asut.

Tällä hetkellä olen armollisempi itselleni, eletty elämä saa näkyä. Ikä näkyy uurteina, ja olen sinut niiden kanssa.

Olen miljoonayleisön edessä viikoittain Urheiluruudun ankkurina ja tiedän, etten voi miellyttää kaikkia.

Miten hiustyylisi on vaihdellut?

Kun kirjoitin ylioppilaaksi, värjäsin tukkani tummanruskeaksi. Ajattelin, että vaihtelu virkistää ja että hiukset ovat uusiutuva luonnonvara.

En kuitenkaan tuntenut väriä omakseni. Lisäksi värin ylläpitäminen olisi ollut työlästä, joten sittemmin hiukseni ovat olleet vaaleat. Aurinko haalistaa tukkani kesäisin, ja muina vuodenaikoina kampaajani tekee niihin vaaleita raitoja.

Parikymppisenä Inka testasi tummaa hiusväriä.
Parikymppisenä Inka testasi tummaa hiusväriä.

Kun olin lapsi, isosiskojeni hiukset permanentattiin. Olisin itsekin halunnut kiharat, mutta äiti eväsi ne minulta, koska olin hänestä liian nuori. Hän olisi suostunut etuhiusten permanenttiin, mutta siskoni tyrmäsi idean.

Muutama vuosi sitten kokeilin permanenttia, mutta se ei ollutkaan minun juttuni.

Lue myös: Oletko jo kuullut digitaalisesta permanentista? Japanilainen uutuus haastaa perinteiset permiskiharat – kampaaja kertoo, kenelle hellävarainen digipermis sopii

Inka Henelius, mitkä ovat hyvinvointisi kulmakivet?

Käyn päivittäin koirani kanssa lenkillä läheisessä metsässä. Kuntosalilla treenaan silloin, kun jaksan.

Ruokarytmini on eteläeurooppalainen: syön töissä ruokalassa lounaan iltapäivällä ja kun palaan kotiin noin kymmeneltä illalla, puolisoni on yleensä tehnyt minulle salaatin valmiiksi.

Unta tarvitsen vähintään kahdeksan, mieluummin kymmenen tuntia yössä. Matka töistä Helsingistä kotiin Porvooseen kestää neljäkymmentä minuuttia, ja siinä ajassa ehdin rauhoittua.


Juttu on julkaistu Anna-lehdessä 2/2024.


X